externe

Comediant afgan, batut si apoi mitraliat pentru ca facea glume pe seama talibanilor. El a continuat sa rada de talibani pana in ultima clipa – Video

Nazar Mohammad, cunoscut sub numele de Khasha Zwan, a fost mitraliat de talibani pentru ca a indraznit sa faca glume pe seama acestora. Chiar si in ultimele sale momente, filmate chiar de talibani, Khasha Zwan a continuat sa glumeasca pe seama agresorilor sai.

Intr-o inregistrare video virala filmata la sfarsitul lunii iulie, Nazar Mohammad, cunoscut sub numele de Khasha Zwan, poate fi vazut in spatele unei masini, cu un insurgent de fiecare parte a sa – unul dintre ei fluturand o mitraliera Kalasnikov. El fusese scos cu forta afara din casa.

Potrivit Human Rights Watch, Zwan a fost ucis de talibani la sfarsitul lunii iulie in Kandahar, dupa ce acest oras a cazut in mainile jihadistilor.

El era cunoscut pentru filmari care ii ironizau pe talibani prin cantec si dans, unele fiind incarcate pe contul sau TikTok.

In inmregistrarea din ultimele sale momente de viata, Mohammad continua sa faca glume despre talibani. Furios,  luptatorul taliban din dreapta sa a inceput sa-l loveasca peste fata. Barbatul din stanga sa este vazut razand pe tot parcursul, inainte de a-si schimba amenintator arma cu o arma de foc care pare si mai mare.

Nazar a fost ucis ulterior dupa ce a fost impuscat de mai multe ori. Potrivit informatiilor locale, fotografiile il arata pe acesta sprijinit de un copac si apoi intins pe jos cu gatul taiat.

Initial, talibanii au negat implicarea in moartea comediantului. Ulterior si-au asumat responsabilitatea si au confirmat ca cei doi barbati din masina erau talibani, scrie Daily Mail.

Gruparea a declarat apoi ca suspectii au fost arestati si vor fi judecati de un tribunal taliban. Talibanii au mai sustinut ca Nazar, din provincia Kandahar, a fost implicat in torturarea si uciderea talibanilor – adaugand ca acesta ar fi trebuit sa fie judecat de un tribunal taliban in loc sa fie executat imediat.

Zwan a lasat in urma o sotie si mai multe fiice.

Dupa moartea comediantului, Ziauddin Yousafzai, a carui fiica, Malala Yousafzai, a supravietuit impuscata in cap de militanti talibani in Pakistan in 2012 – s-a numarat printre cei care i-au adus un omagiu pe retelele de socializare.

Printre cei care au denuntat moartea comediantului s-a numarat si Sarwar Danesh, vicepresedintele afgan inainte ca talibanii sa preia controlul asupra Kabulului. Acesta a declarat ca a da o palma lui Zwan este acelasi lucru cu a da o palma intregului popor afgan si a spus ca uciderea sa este impotriva culturii afgane.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

3 ore ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

11 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a facut gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

11 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

11 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

11 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

8 ore ago