externe

Marea Britanie, asaltata de migranti ilegali. Un nou record, 828 de migranti au traversat Canalul Manecii intr-o singura zi

Cel putin 828 de migranti au reusit sa traverseze ruta periculoasa a Canalului Manecii in ambarcatiuni de mici dimensiuni intr-o singura zi din weekendul trecut, ceea ce inseamna un nou record in criza actuala, informeaza marti dpa, citata de Agerpres.

In pofida promisiunilor repetate ale Home Office de a face ruta ‘neviabila’, 30 de barci au reusit sa ajunga pe coastele Marii Britanii sambata, a confirmat ministerul luni seara.

Acest bilant eclipseaza precedentul record zilnic de 592 de persoane, consemnat in urma cu mai putin de doua saptamani.

Mai mult de 12.400 de persoane s-au aventurat in aceasta traversare periculoasa spre Marea Britanie in 2021, conform cifrelor compilate de agentia de presa PA.

Calatoria pe mare a facut insa numeroase victime, declansand valuri de tristete si promisiuni repetate de actiune din partea guvernelor de pe cele doua maluri ale Canalului.

In cursul lunii august, un barbat de 27 de ani din Eritreea a murit dupa ce, impreuna cu alte patru persoane, a sarit din ambarcatiunea care incepuse sa se scufunde in Canalul Manecii.

‘Aceste traversari periculoase din tari UE sigure sunt complet nenecesare, iar noi suntem decisi sa anihilam bandele criminale din spatele lor’, a spus Dan O’Mahoney, comandantul unitatii Home Office de combatere a amenintarii traversarilor clandestine.

‘Lucram impreuna cu alte institutii guvernamentale, precum si cu parteneri francezi si internationali pentru a raspunde acestei probleme. Ne-am dublat numarul politistilor pe plajele franceze, au impiedicat peste 10.000 de tentative, am realizat aproape 300 de arestari si 65 de inculpari’, a precizat responsabilul britanic.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

4 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

4 ore ago

Burduja, primul atac la adresa lui Firea: „Oamenii sa nu se lase pacaliti de doua ori”. Vorbeste si despre „esecul Firea”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a lansat miercuri un prim atac la adresa…

50 de minute ago

Miliardarul american Frank McCourt anunta ca formeaza un consortiu pentru a cumpara TikTok. Insa proprietarul nu vrea sa vanda

Antreprenorul si fostul proprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, Frank McCourt, a declarat…

4 ore ago

Socrul mare a fost retinut in urma nuntii care a blocat orasul Buzescu. Socrul are doar 36 de ani

Politia din Teleorman l-a retinut, miercuri, pe unul dintre organizatorii nuntii din Buzescu, eveniment care…

O oră ago

Elvetia: Oameni atacati cu cutitul pe strada, in orasul Zofingen

Un barbat inarmat cu un cutit a ranit miercuri mai multe persoane pe strazile orasului…

O oră ago