Comisia Europeana reactioneaza si o pune dur la punct pe Norica Nicolai: „Fake News!”

politica

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania sanctioneaza dur afirmatiile Noricai Nicolai, care a sustinut ca Bruxellesul a alocat 300 de miliarde de euro Frantei pentru a lupta cu COVID-19, in timp ce Romania a primit „doar” un miliard. „Fake news”, transmite Comisia Europeana.

„Afirmatie falsa: Comisia Europeana aloca Frantei 300 de miliarde de euro in lupta cu COVID-19, iar Romaniei un miliard de euro

Faptele sunt acestea:

Comisia a aprobat propunerea din partea autoritatilor franceze de a acorda ajutoare de stat in valoare de 300 de miliarde de euro. Suma provine de la bugetul de stat al Frantei.
Detalii 👉 https://bit.ly/3biH8W8

Ce rol are Comisia?

Ajutoarele de stat acordate de statele membre trebuie aprobate de Comisie.
Pentru a face fata crizei COVID-19, Comisia a adoptat un cadru temporar pentru a permite statelor membre sa ofere mai mult sprijin economiei in contextul pandemiei de COVID-19.
Detalii 👉 https://bit.ly/3dmxhAs

Cum actioneaza cadrul temporar? Permite tuturor statelor membre sa se asigure ca intreprinderile de toate tipurile dispun in continuare de lichiditati suficiente pentru a mentine activitatea economica in contextul si dupa criza COVID-19.

Cadrul legal: Este bazat pe articolul 107, alineatul 3, litera b din Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene”, anunta Reprezentanta Comisiei Europene.

Norica Nicolai, presedinte al Consiliului National al ALDE, a atacat violent, sambata, atat Comisia Europeana cat si pe liderii statului roman sustinand ca Franta a primit 300 de miliarde de euro pentru a lupta cu coronavirusul in timp ce Romania a primit doar un miliard de euro.

„Cum era cu solidaritatea europeana? Ieri, potrivit unui document publicat pe pagina de Facebook a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, suntem anuntati ca stimabila Comisie Europeana aloca Romaniei peste 1 miliard de euro, fonduri pentru gestionarea crizei pandemiei de coronavirus!

Am fi zis ce generosi sunt, daca astazi nu iesea public madame Margrethe Vestager cu un anunt care depaseste orice imaginatie. Mai exact: Comisia Europeana a aprobat, sambata, trei programe de asistenta propuse de Franta in contextul epidemiei de coronavirus, urmand a fi alocate 300 de miliarde de euro destinate stimularii economiei franceze.

300 de miliarde de euro vs 1 miliard de euro!!! Asta este solidaritatea europeana despre care ni se tot vorbeste?

(…) Onorata Comisie Europeana vrea solidaritate, dar nu si pentru ‘catei’, adica statele astea care sunt pe la periferie. Suntem buni in rolul de slugi ale onorabilei Comisii, sa respectam tot ce zic, sa facem dupa cum ne dicteaza, sa jucam dupa cum ne canta, dar cand e ditamai pandemia mondiala suntem lasati la urma. Ne arunca si noua niste firimituri!

Domnilor Iohannis si Orban, cei care sunteti in fiecare zi cu europenismul si solidaritatea europeana in gura, stiati ceva despre asta? A propus si Romania programe de asistenta la Comisia Europeana? Ati solicitat, pentru ca aveti si Guvernul si Presedintele, sa primeasca si economia Romaniei ajutor din partea Uniunii Europene?

Va intreb si eu ca Moromete: politica cui o faceti voi? Sunteti siguri ca pe a Romaniei? Sau voi, domnilor Iohannis si Orban, sunteti primii doar la cerut derogari de la Conventia Drepturilor Omului?”, a scris Nicolai pe Facebook.

Comentarii: