news

Comisia Europeana: Romania, cea mai mare crestere economica din UE. Citu: „Am promis, am facut!”

Comisia Europeana a anuntat miercuri ca Romania este pe primul loc in UE in privinta cresterii economice. „Am promis, am facut!”, a subliniat premierul Florin Citu.

„Am promis, am facut! Comisia Europeana estimeaza o crestere economica de 7.4% in 2021 pentru Romania.

CEA MAI MARE crestere economica din UE! Sectorul privat a raspuns pozitiv la masurile implementate pana acum si are incredere ca ne vom tine de TOATE reformele anuntate”, a anuntat Citu prezentand informatii date publicitatii de Comisia Europeana.

Tot miercuri, eurodeputatul PSD Victor Negrescu a cerut miercuri, intr-o interventie in plenul Parlamentului European, ajutor pentru Romania, sustinand ca „numite guverne, asa cum este cazul in Romania, au prezentat planuri slabe de redresare”.

„Planurile de redresare trebuie sa ne permita sa facem lucrurile diferit, insa in unele cazuri se promoveaza masuri de austeritate. Aprobarea mai multor planuri este o veste buna, dar acest lucru nu este suficient. Anumite guverne, asa cum este cazul in Romania, au prezentat planuri slabe de redresare care nu furnizeaza raspunsuri adecvate pentru nevoile cetatenilor. Trebuie sa ne asiguram ca nimeni nu ramane in urma. Trebuie sa lucram impreuna pentru a ajuta fiecare stat membru sa dezvolte planuri puternice de redresare si sa ne asiguram ca obiectivele noastre comune se reflecta in masurile adoptate de guvernele europene”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, potrivit unui comunicat de presa al PSD.

Citeste si: Ghinea, satul de PSD-isti: „Ce spun Ciolacu si Negrescu sunt prostii. Ciolacu este ca piromanul care se agita sa taie furtunul pompierilor care vin la incendiul declansat de el”

Europarlamentarul PSD a atras atentia liderilor europeni ca trebuie sa intreprinda masuri de preventie pentru a bloca un al patrulea val si sa se preocupe de aspectele sociale precum si de statele care au ramas in urma in realizarea campaniei de vaccinare.

„Desi Consiliul European din iunie a reprezentat o oportunitate de a face o evaluare a situatiei actuale, liderii europeni ar trebui sa faca mai multe pentru a raspunde provocarilor existente in prezent. Intr-adevar, acum suntem intr-un moment mai bun cand vine vorba de pandemie, insa pericolul nu a disparut. Trebuie sa punem in aplicare masurile preventive necesare pentru a evita un al patrulea val. Unele state (ref. Romania) sunt incapabile sa puna in aplicare obiectivele campaniei de vaccinare si ignora complet nevoile unei recuperari care sa ia in considerare aspectele sociale”, a mentionat Negrescu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Traficanti de droguri de mare risc, retinuti in Bistrita. Unul dintre ei este acuzat si de viol asupra unei persoane minore

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a…

26 de minute ago

Regele Charles al III-lea va participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la „Ziua Z”, in Franta

Regele Charles al III-lea intentioneaza sa calatoreasca, luna viitoare, in Franta pentru ceremoniile care vor…

52 de minute ago

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

2 ore ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

3 ore ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

20 de ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

21 de ore ago