O biserica veche de sute de ani este transformata in supermarket de compania belgiana Delhaize, proprietara Mega Image

externe

biserica, Gent, supermarket, Delhaize, Mega Image

Primaria orasului belgian Gand a acceptat sa concesioneze pe 99 de ani cunoscutei companii Delhaize, proprietara lantului de magazine Mega Image, cladirea bisericii Sfanta Ana, pentru ca aceasta sa fie transformata intr-un supermarket, transmite agentia de stiri Belga.

Cladirea, construita in 1644, dar ramasa in paragina de cativa ani, va fi renovata, urmand ca fatada si interiorul sau sa fie restaurate de o echipa de arhitecti si constructori.

Delhaize a obtinut o subventie de 3 milioane de euro de la regiunea flamanda pentru a efectua o renovare completa a cladirii. Toate elementele culturale si istorice vor fi pastrate, a dat asigurari Roel Dekelver, purtator de cuvant al companiei.

Planul de a deschide un supermarket in biserica a fost aspru criticat.  Un violonist a concertat zilnic in fata bisericii, saptamani in sir, pentru a protesta fata de acest plan. Dar el si-a intrerupt concertele dupa ce a ajuns la concluzia ca locuitorii din Gand sunt  „miei blanzi” si nu se alatura protestului.

Cu toate acestea, autoritatile orasului au primit nenumarate obiectii din partea localnicilor.  Opozantii au sesizat autoritatile provinciale si chiar Consiliul de Stat, cea mai inalta instanta administrativa din Belgia.  Dupa ce obiectiile au fost respinse, opozantii au sesizat consiliul de contestare a licentelor, dar si acesta a decis ca solicitarile lor sunt nefondate.

Toate posibilitatile legale de a contesta supermarketul au fost astfel epuizate, iar biserica va fi transformata in supermarket.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: