externe

O biserica veche de sute de ani este transformata in supermarket de compania belgiana Delhaize, proprietara Mega Image

Primaria orasului belgian Gand a acceptat sa concesioneze pe 99 de ani cunoscutei companii Delhaize, proprietara lantului de magazine Mega Image, cladirea bisericii Sfanta Ana, pentru ca aceasta sa fie transformata intr-un supermarket, transmite agentia de stiri Belga.

Cladirea, construita in 1644, dar ramasa in paragina de cativa ani, va fi renovata, urmand ca fatada si interiorul sau sa fie restaurate de o echipa de arhitecti si constructori.

Delhaize a obtinut o subventie de 3 milioane de euro de la regiunea flamanda pentru a efectua o renovare completa a cladirii. Toate elementele culturale si istorice vor fi pastrate, a dat asigurari Roel Dekelver, purtator de cuvant al companiei.

Planul de a deschide un supermarket in biserica a fost aspru criticat.  Un violonist a concertat zilnic in fata bisericii, saptamani in sir, pentru a protesta fata de acest plan. Dar el si-a intrerupt concertele dupa ce a ajuns la concluzia ca locuitorii din Gand sunt  „miei blanzi” si nu se alatura protestului.

Cu toate acestea, autoritatile orasului au primit nenumarate obiectii din partea localnicilor.  Opozantii au sesizat autoritatile provinciale si chiar Consiliul de Stat, cea mai inalta instanta administrativa din Belgia.  Dupa ce obiectiile au fost respinse, opozantii au sesizat consiliul de contestare a licentelor, dar si acesta a decis ca solicitarile lor sunt nefondate.

Toate posibilitatile legale de a contesta supermarketul au fost astfel epuizate, iar biserica va fi transformata in supermarket.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

O masina cu 7 femei s-a rasturnat pe Podul Basarab din Bucuresti. Toate au ajuns la spital

O masina in care se aflau sapte femei s-a rasturnat, duminica, pe Podul Basarab din…

28 de minute ago

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

2 ore ago

Bucurie in Voluntari, Firea este pe primul loc pe buletinul de vot. Ea este urmata de Burduja

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea se va afla pe primul loc pe buletinul…

53 de minute ago

Sanctiuni in urma nuntii de la Buzesti, care a blocat tot centrul orasului. Socrul mare si socrul mic au fost amendati cu cate 6.000 de lei

Politia Teleorman anunta ca, in urma nuntii sfidatoare din Buzesti, care a blocat traficul in…

O oră ago

Peste 500.000 de elevi incep, luni, Evaluarea Nationala. In acest an, doar colectarea datelor se va face digital, nu si corectarea testelor

Luni, 13 mai, incepe Evaluarea Nationala de la clasa a II-a, iar duminica la pranz…

O oră ago