Complicii. Guvernul Dancila a refuzat sa doteze cu tehnica de localizare Directia Operatiuni Speciale, in schimb a dat sume uriase Jandarmeriei

news

Guvernul Dancila a refuzat sa aloce fonduri pentru dotarea Directiei Operatiuni Speciale cu tehnica de interceptare si localizare, in schimb a marit de cinci ori bugetul alocat Jandarmeriei Romane pentru munitie.

Jurnalistul Ionel Stoica reda o discutie cu un procuror, care dezvaluie ca guvernul a refuzat sa asigure finantare pentru fotarea tehnica a DOS, dupa ce SRI a fost obligta sa nu mai participe la anchetele penale.

„SRI ar fi putut sa localizeze apelul in maxim 4-5 ore, dar dupa decizia CCR din 2016 au fost scosi din anchetele penale, imi explica un procuror care a lucrat in domeniu. Cele mai multe sarcini pe care le executa SRI, pe interceptari si localizari, au fost preluate de politistii de la Directia Operatiuni Speciale: ‘erau putini si neinstruiti, nu aveau experienta. Numarul lor a mai crescut in ultimii 3 ani’.

Ce-mi spune tipul asta: nu a existat niciun interes politic pentru dotarea DOS cu tehnica similara cu a SRI in acest domeniu. ‘Au fost propuneri inclusiv pentru crearea unui Serviciu Tehnic performant, aflat in subordinea Parchetului General, dar nimeni nu s-a aratat incantat de aceasta idee’”, relateaza Ionel Stoica pe Facebook.

La inceputul anului, in februarie 2019, deputatul USR Claudiu Nasui a scos la iveala, in timpul dezbaterilor din Parlament, ca bugetul pentru munitia alocata Jandarmeriei creste cu 520%. El a incercat sa afle de la ministrul Carmen Dan mai multe amanunte, insa aceasta a reactionat foarte agresiv, fiind sustinuta de parlamentarii PSD din Comisia de buget.

„E rau ca se dau mai multi bani Jandarmeriei?”, a intrebat foarte iritata Carmen Dan.

„Depinde ce vreti sa faceti cu ei, depinde cum vreti sa folositi acea Jandarmerie. Cred ca Jandarmeria nu si-a demonstrat utilitatea in serviciul poporului roman”, a replicat Claudiu Nasui.

Bugetul Jandarmeriei a crescut in total cu 6,72%, ajungand la 2 miliarde de lei.

Iata modul in care reprezentantii PSD si Carmen Dan au reactionat la intrebarile deputatului USR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: