„Comportament grobian si limbaj vulgar”. AUR-istul Dan Tanasa, sanctionat oficial de conducerea Camerei Deputatilor

politica

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, sanctionarea deputatului AUR Dan Tanasa cu avertisment scris, dupa ce acesta a adresat cuvinte si expresii „care contravin demnitatii si onoarei functiei de deputat” unor colegi din Parlament.

Deputatii USR PLUS Ionut Mosteanu si Silviu Dehelean au depus saptamana trecuta o sesizare impotriva lui Dan Tanasa, iar Comisia juridica a decis ca comportamentul acestuia din urma este incadrat in categoria abateri disciplinare si a propus aplicarea sanctiunii cu avertisment scris. Aceasta este cea mai grava sanctiune prevazuta de Regulament si de Statutul deputatilor si senatorilor.

Deputatii juristi au luat aceasta decizie dupa ce au analizat sesizarea depusa de Mosteanu si Dehelean impotriva lui Tanasa cu privire la „comportamentul grobian si limbajul vulgar” al acestuia, dupa sedinta de plen din 24 martie.

In documentul depus, cei doi deputati USR PLUS solicita „efectuarea demersurilor regulamentare necesare pentru constatarea si sanctionarea abaterilor disciplinare savarsite de deputatul Dan Tanasa”.

Mai multi parlamentari AUR l-au admonestat, saptamana trecuta, pe holurile Palatului Parlamentului, pe ministrul Justitiei, Stelian Ion, in timp ce sustinea o conferinta de presa alaturi de liderul USR, Dan Barna. Deputatul AUR Dan Tanasa i-a reprosat ministrului, pe un ton foarte ridicat, o serie de aspecte legate de desfiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie. El a adresat, totodata, o serie de jigniri mai multor deputati USR, printre acestia fiind Ionut Mosteanu, Bogdan Rodeanu, Silviu Dehelean.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: