Comunicat odios al CA al TAROM. Pesedistii lui Cuc de la TAROM o ataca violent pe Madalina Mezei

news

Consiliul de Administratie al TAROM a transmis, joi seara, un comunicatd e presa in care o ataca violent pe Madalina Mezei, fosta sefa a TAROM. Aceasta l-a acuzat pe ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, ca i-a dat ordin sa tina avioanele la sol in ziua motiunii de cenzura pentru ca parlamentarii sa nu mai ajunga la Bucuresti.

In comunicat se sugereaza ca Madalina Mezei ar fi fost total incompetenta: „Revenind la pregatirea profesionala de manager a fostei doamne director, s-a apreciat ca emotiile sunt cele care nu o lasau sa rosteasca o fraza coerenta, insa se pare ca altele sunt motivele domniei sale”.

”Consiliul de Administratie al TAROM a subliniat in nenumarate randuri nemultumirile fata de slaba pregatire profesionala a doamnei Madalina Mezei, evidentiata prin materialele pe care aceasta le prezenta in sedintele dedicate ‘Salvarii Tarom!’.

Decizia de revocare a doamnei director a fost luata in unanimitate, in data de 15 octombrie a.c., dupa aproape cinci ore de dezbateri, fara ca domnul ministru sau alta persoana ce nu face parte din Consiliul de Administratie sa fi solicitat adoptarea vreunei Decizii.

Suplimentar, parlamentarii Romaniei se deplaseaza catre Bucuresti doar in zilele de Duminica si/sau Luni, iar motiunea a fost in ziua de Joi, cand, de regula, acestia pleaca la birourile parlamentare din teritoriu.

Revenind la pregatirea profesionala de manager a fostei doamne director, s-a apreciat ca emotiile sunt cele care nu o lasau sa rosteasca o fraza coerenta, insa se pare ca altele sunt motivele domniei sale; in tot acest timp, insa, toate materialele trebuiau fie refacute, fie inlaturate de pe Ordinea de Zi a sedintelor Consiliului de Administratie.

Toate aceste gafe ale doamnei Mezei au culminat la penultima sedinta, ocazie cu care, intr-o discutie libera (fara sa faca obiectul sedintei), cu stupoare, am aflat de la aceasta faptul ca, in loc sa primim in jurul datei de 20 a lunii octombrie primul avion ATR (din cele 9 bucati), potrivit graficului de livrare aprobat atat de Consiliul de Administratie, dar si de Adunarea Generala a Actionarilor din octombrie 2019 – decembrie 2020), inca nu a semnat contractele privind inlocuirea acestor aeronave, deci, pe cale de consecinta, exclus sa avem vreo aeronava noua. Mai mult, aceasta a aratat ca nu mai este de acord cu aeronavele modelul ATR , ci ca opteaza pentru cele de tip Airbus (din motive personale) si, in niciun caz noua aeronave, ci maxim sapte aeronave, pentru ca nu are ce face cu asa multe avioane – situatie ce contravine flagrant Hotararilor adoptate atat de C.A., dar si de A.G.A., venite tot la solicitarea conducerii executive TAROM.

De asemenea, aceasta nu a prezentat nici datele procesului de restructurare, planul aprobat de CA la solicitarea ei fiind unul general, creand nemultumiri majore in randul angajatilor pentru lipsa de transparenta de care a dat dovada, lasand senzatia ca face aceste disponibilizari pe ‘ochi frumosi/polite personale’.

Acestea au fost unele dintre motivele care au determinat Revocarea cu unanimitate de voturi.

De asemenea, membrii Consiliului de Administratie nu au instrumentele necesare pentru a putea verifica veridicitatea informatiilor aparute pe retelele de socializare cu privire la faptul ca un anume imobil din Bruxelles, care este platit din banii Tarom, ar apartine sau nu acesteia si nici nu intra in atributiile noastre stabilirea existentei unor interese contrare in persoana doamnei Mezei daca, prin intermediul sotului, a unor piloti din Tarom sau fosti ar detine actiuni la o firma privata, cu specific aeronautic, ce urma sa livreze la Tarom”, se arata in comunicatul CA al TAROM.

Consiliul de Administratie al TAROM este alcatuit din:

Petre Neacsa – presedinte (secretar general in Ministerul Transporturilor din martie 2019)
Sorin Paul Stoicescu (seful Centrului de Cautare-Salvare ROMATSA)
Viorel Mocanu (fostul agent guvernamental al Romaniei la CEDO)
Ene Alina Denisa (a ocupat functii de consilier in Ministerul Economiei si Ministerul Turismului)
George Rotaru (director general Aeroculubul Romaniei, institutie subordonata Ministerului Transporturilor)
Baltag Kuzmanovic Elena (consilier la cabinetul secretarului de stat Darius Valcov)
Gabriela Elena Mocanu (consilier personal al ministrului Transporturilor Razvan Cuc)

Toti membrii Consiliului de Administratie al TAROM au fost numiti in timpul mandatului actualului ministru al Transporturilor, Razvan Cuc.

Membrii CA TAROM incaseaza lunar o indemnizatie bruta de 12.500 lei.

Fosta sefa a TAROM, Madalina Mezei, a confirmat joi ca a fost demisa pentru ca a refuzat sa respecte ordinul ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, de a tine la sol toate avioanele pentru ca parlamentarii din tara sa nu poata ajunge sa voteze motiunea de cenzura.

„Da, pot sa confirm ca Razvan Cuc mi-a cerut sa retin la sol aeronavele. I-am spus ca nu se poate, ca nu exista niciun motiv si ca ar fi vorba despre un abuz. In plus, compania TAROM nu poate fi implicata in asa ceva, in chestiuni politice. Cand am fost adusa la TAROM am specificat clar ca nu fac niciun fel de politica, doar sa-mi respect sarcinile profesionale si sa eficientizez societatea, ceea ce am si facut.

Ministrul Cuc a invocat tot felul de argumente ca sa fac acest lucru, nu am vrut. Mai mult ca sigur acest refuz a fost motivul destituirii mele. Oficial, s-a invocat acel contract de leasing cu aeronavele ATR, ca nu a fost inca semnat si ca de aia merge prost treaba. Eu cum am fost adusa, asa am si fost data afara. Cu o saptamana inainte mi se prelungise mandatul si eram laudata, apoi m-a sunat seara presedintele CA si mi-a zis ca s-a decis sa fiu destituita”, a declarat Mezei pentru Ziua News.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: