Concediat vineri de la OpenAI, creatorul ChatGPT, Sam Altman, se alatura Microsoft

externe

Sam_Altman

Antreprenorul Sam Altman, care a lansat cu succes chatbotul ChatGPT, a fost angajat de multinationala americana Microsoft pentru a conduce o noua echipa de cercetare avansata in domeniul inteligentei artificiale, relateaza Le Figaro.

Anuntul este oficial. Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, a anuntat luni ca Sam Altman, cofondatorul si fostul director general al OpenAI, care a fost concediat in urma cu trei zile, se va alatura Microsoft pentru a conduce o noua echipa de cercetare avansata in domeniul inteligentei artificiale. Starul din Silicon Valley va fi insotit de Greg Brockman, un alt co-fondator al OpenAI, „precum si de alti colegi”, a anuntat Satya Nadella.

Consiliul de administratie al OpenAI a creat o surpriza vineri, anuntand demiterea cu efect imediat a starului din Silicon Valley, in urma „unui proces de analiza deliberativa a consiliului”, care a ajuns la concluzia ca acesta „nu a fost intotdeauna sincer in comunicarea sa cu consiliul.”

Acest organism nu mai are „incredere in capacitatea sa de a conduce OpenAI”, s-a mai spus in anuntul oficial. De atunci, mai multi manageri ai companiei fondate la sfarsitul anului 2015 si-au anuntat demisiile, in special presedintele consiliului de administratie Greg Brockman.

Prima versiune a ChatGPT care a intrat in functiune la 30 noiembrie 2022 a dat startul unei curse in domeniul inteligentei artificiale (AI). Considerata pe scara larga o revolutie comparabila cu aparitia internetului, IA generativa face posibila producerea de texte, linii de cod, imagini si sunete la o simpla solicitare in limbajul cotidian. De asemenea, ea suscita ingrijorari serioase in ceea ce priveste pericolele pentru democratie (dezinformare masiva) sau ocuparea fortei de munca (profesii inlocuite).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: