Concentrati pe scandalul din partid, PSD-istii au facut o greseala in Parlament. Decizia referendumului din 2009 a fost adoptata tacit de Senat

politica

Liderul PMP Eugen Tomac afirma intr-o postare pe Facebook ca Senatul a adoptat tacit initiativa PMP privind reducerea numarului de parlamentari la 300, creandu-se astfel posibilitatea punerii in aplicare a rezultatului referendumului pe aceasta tema din 2009 si ca, in plina campanie pentru o noua consultare populara, actuala putere are ocazia de a demonstra ca nu doar mimeaza preocuparea fata de respectarea vointei poporului, iar initiativa sa se regaseasca saptamana viitoare pe ordinea de zi a plenului Camerei.

„Senatul Romaniei a adoptat reducerea numarului de parlamentari la 300. Initiativa legislativa a PMP privind reducerea numarului de parlamentari la 300 a fost adoptata tacit de catre Senat. In plina campanie pentru un nou referendum, iata ca e posibil sa punem in aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numarului de parlmanentari la 300. Chiar daca tacit, chiar daca atat de tarziu”, remarca Tomac.

El afirma ca astfel puterea poate demonstra ca respecta vointa poporului, iar saptamana viitoare aceasta initiativa sa se regaseasca pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor.

„Actuala putere are acum ocazia de a demonstra ca nu doar mimeaza preocuparea fata de respectarea vointei poporului exprimata prin referendum, ci chiar o face. Corect ar fi ca saptamana viitoare sa avem pe ordinea de zi, in plenul Camerei Deputatilor, aceasta initiativa legislativa pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi credibili in mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie”, precizeaza liderul PMP.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: