externe

Conceptul de lucru de acasa „s-a stabilit ferm in Germania”, potrivit unui studiu

Institutul german de cercetare economica Ifo sustine ca munca de acasa a devenit parte integranta din cultura de munca a tarii – cel putin in anumite domenii de activitate, relateaza Deutsche Welle.

Cifrele au aratat ca sectorul serviciilor, in special, pare sa se fi orientat permanent catre munca de acasa de la pandemia de coronavirus.

Institutul de cercetare Ifo, cu sediul la Munchen, a anuntat ca aproape un sfert dintre angajatii din Germania au lucrat cel putin partial de acasa in februarie 2024.

Ifo a precizat ca cifrele se potrivesc indeaproape cu datele din anii care au trecut de la blocajul COVID-19 si nu par sa se schimbe.

„Proportia a fost aproape constanta timp de doi ani”, a declarat expertul Ifo Jean-Victor Alipour. Conceptul de lucru de acasa „s-a stabilit ferm in Germania”, a adaugat el.

Lucrul de acasa a fost vizibil mai putin frecvent in companiile mici si mijlocii, au aratat datele, 20,5% dintre angajatii din aceste intreprinderi lucrand in mod regulat de acasa.

Proportia in companiile mari era de 32,1%, iar cea mai mare a fost in randul angajatilor din sectorul serviciilor, cu 34,1%. In industrie, aceasta a fost de doar 16%, in comert de 12,2%, iar in industria constructiilor de 5,4%.

Cu toate acestea, a precizat Ifo, chiar si atunci cand prezenta la birou nu este strict necesara, ea este uneori de dorit.

„Este de necontestat faptul ca munca fata in fata este superioara biroului de acasa in anumite domenii: de exemplu, in ceea ce priveste transferul de cunostinte, creativitatea in grup sau aspectele sociale”, a spus Alipour.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

O oră ago

Experiment Airbus: Aeronava jumatate avion, jumatate elicopter

Airbus Helicopters a prezentat, miercuri o aeronava experimentala, jumatate avion si jumatate elicopter, in cautarea…

2 ore ago

Momentul in care Robert Fico este impuscat in plina strada, surprins intr-o filmare cu telefonul – VIDEO

Momentele socante in care premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova, dupa o sedinta…

O oră ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

4 ore ago

Atlantic Council si SNSPA au organizat dezbaterea “Security and stability for the Black Sea region”

Miercuri, 15 mai 2024, Atlantic Council si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA)…

O oră ago