Condamnare la moarte, sentinta pentru fostul presedinte al Pakistanului. Unde se ascunde acum Pervez Musharraf

externe

Un tribunal special din Pakistan l-a condamnat marti la moarte in contumacie pe fostul presedinte Pervez Musharraf, aflat la putere intre 1999 si 2008, pentru inalta tradare si subminarea Constitutiei tarii, relateaza dpa, Reuters si AFP, citate de Agerpres.

Tribunalul special format din trei judecatori a pronuntat marti sentinta in procesul deschis impotriva lui Musharraf in urma cu sapte ani.

„Pervez Musharraf a fost gasit vinovat in baza articolului 6 de incalcarea Constitutiei Pakistanului”, a declarat oficialul guvernamental Salman Nadeem.

Musharraf era judecat pentru inalta tradare pentru impunerea starii de urgenta in 2007, cand a suspendat Constitutia si i-a incarcerat pe judecatorii Curtii Supreme care nu au acceptat decizia.

Pervez Musharraf, care traieste in exil in Dubai, l-a rasturnat de la putere in 1999 pe prim-ministrul de atunci, Nawaz Sharif, printr-o lovitura de stat militara sangeroasa si a obtinut un rol important pe scena mondiala dupa ce s-a alaturat razboiului antiterorist condus de SUA in Afganistan.

‘Acesta este un verdict istoric si va avea un mare impact asupra redefinirii istoriei politice a Pakistanului, vulnerabil la puciuri’, a declarat marti comentatorul politic Hamid Mir in emisiunea sa.

Pakistanul a fost condus de generali aproape jumatate din istoria sa dupa obtinerea independentei de Marea Britanie in 1947, iar acesta este primul verdict pronuntat impotriva conducerii militare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: