Conditii dure pentru redeschiderea barurilor in Irlanda. Clientii nu au voie sa stea mai mult de 1h 45m in bar

externe

Berea va curge din nou in halbe in barurile din Irlanda, autorizate sa-si redeschida portile incepand de luni, dupa 15 saptamani de la inchiderea acestora din cauza pandemiei de COVID-19, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Localurile care servesc mancare precum si restaurantele si hotelurile sunt autorizate sa se redeschida odata cu intrarea tarii in penultima etapa de relaxare a restrictiilor.

Toate interdictiile vizand deplasarile in interiorul tarii au fost eliminate, iar bisericile, saloanele de coafura, cinematografele si muzeele isi pot redeschide portile. Pana la 50 de persoane se pot reuni in interior si 200 in exterior.

Insa cei care spera sa regaseasca atmosfera unui pub irlandez intesat de lume vor fi dezamagiti. Din cauza masurilor de distantare sociala, clientii vor fi nevoiti sa stea pe scaune si li se va permite sa ramana doar 1 ora si 45 de minute in incinta localului.

Cele 7.000 de baruri din Irlanda si-au inchis portile in ajunul Sarbatorii Sfantului Patrick, marcata in mod traditional de festivitati animate, cu doua saptamani inainte de perioada de izolare la domiciliu decretata in 28 martie.

Opiniile publicului in ceea ce priveste redeschiderea sunt divizate.

”Exista o anumita cerere din partea populatiei de a reveni in baruri, amestecata cu un sentiment normal de anxietate”, a declarat Padraig Cribben din partea Federatiei viticultorilor din Irlanda.

Organizatiile reprezentative din acest sector estimeaza ca aproximativ 2.000 de baruri isi vor redeschide luni portile, in timp ce restul vor astepta etapa finala a relaxarii restrictiilor, din 20 iulie.

Irlanda a inregistrat 1.735 de decese asociate pandemiei de coronavirus, potrivit datelor comunicate duminica de Ministerul Sanatatii. In perioada de varf a epidemiei, au fost inregistrate 77 de decese intr-o zi, la mijlocul lunii aprilie, dupa care bilantul a scazut la sub 10 in iunie, ceea ce a presat guvernul sa-si accelereze ”foaia de parcurs” initiala a relaxarii restrictiilor.

Aproape toate restrictiile urmeaza sa fie ridicate in iulie si nu in august cum fusese prevazut initial.

Mai mult despre:

Comentarii: