Confirmare oficiala. Un premier care intoxica deliberat reprezentantii UE nu poate asigura presedintia UE

opinii

DNA confirma oficial ca Viorica Dancila i-a dezinformat pe membrii Parlamentului European in cadrul dezbaterii privind statul de drept de la Strasbourg. In mod normal un astfel de premier nu mai are ce cauta in functie si, cu atat mai mult, nu poate sa aiba in continuare pretentia de a gestiona afacerile europene dintr-o postura atat de importanta precum cea care va reveni Romaniei in prima jumatate a anului viitor.

Dancila a sustinut un discurs extrem de agresiv in Parlamentul European, tragandu-i violent de urechi pe reprezentantii Uniunii Europene in baza unor date care acum se dovedesc a fi false. „Nu am vazut nimic in MCV despre incalcarile drepturilor omului, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informatii si institutiile din Justitie. In baza acestor protocoale milioane de romani s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete in numele luptei anticoruptie”, a spus premierul.

„Comisia de la Venetia spunea ca in sistemul sovietic parchetul a reprezentat un mijloc puternic de a controla puterea judecatoreasca. In ultimii patru ani, peste 3000 de magistrati au fost cercetati de DNA. Practic, jumatate dintre magistratii din Romania au avut ani de zile dosare prin care, probabil, au fost influentati sa dea solutii stabilite in afara salii de judecata”, a adaugat Dancila.

„Cer oficial sa ni se spuna cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele si a omis, din neglijenta sau cu rea-credinta, aceste realitati de neconceput in Uniunea Europeana!”, s-a mai invartosat Dancila.

Sambata, o institutie oficiala si credibila a statului roman, Directia Nationala Anticoruptie, a venit cu precizari care dovedesc ca premierul i-a mintit atat pe parlamentarii europeni cat si pe membrii Comisiei Europene. „Milioanele de romani” aflati sub monitorizare sunt de fapt exact 36.406.

„Avand in vedere informatiile vehiculate in spatiul public privind suspiciunile care acrediteaza ideea ca milioane de romani ar fi fost interceptati, precum si cele potrivit carora 3.000 de magistrati ar fi fost cercetati in ultimii patru ani de catre DNA, respectiv ca jumatate dintre magistratii din Romania au avut ani de zile dosare prin care, probabil, au fost influentati sa dea solutii stabilite in afara salii de judecata, punem la dispozitia publicului urmatoarele date statistice: mandatele de supraveghere tehnica/ autorizatiile prin care s-a dispus interceptarea comunicatiilor in cauze DNA pe o perioada de 11 ani (1 ianuarie 2005 – 16 februarie 2016, data pronuntarii deciziei nr. 51 a CCR) – au fost dispuse 24.576 de mandate de supraveghere/ autorizatii; numarul persoanelor care au facut obiectul acestora a fost de 36.406″, se arata intr-un comunicat al DNA, transmis sambata.

Acest comunicat a ajuns in secunda doi si pe masa reprezentantilor Comisiei Europene. Daca mai aveau vreun dubiu, acum pot sa constate limpede, cu dovezi, ca sunt mintiti odios. Premierul Romaniei, in loc sa fie partenerul lor, ii trateaza ca pe ultimii prosti, folosind dezinformari si intoxicari grosiere.

Dancila s-a dus in Parlamentul European in calitate de reprezentant oficial al statului, nu in cea de politician PSD aflat in subordinea lui Liviu Dragnea. S-a dus sa „apere Romania”, dupa cum a anuntat sufocant propaganda PSD. In aceasta calitate, de inalt reprezentant al statului, Dancila a mintit grosolan, facandu-si pulbere orice urma de credibilitate.

Credibilitatea este o valoare esentiala, indispensabila, pentru a avea relatii fructuoase si eficiente la varful Uniunii Europene. Cu credibilitate zero este imposibil ca premierul Romaniei sa poata asigura o presedintie functionala a Consiliului UE in prima jumatate a anului care vine, ce sa mai vorbim de una de succes.

Romania, prin guvernul condus de Dancila, va trebui sa gestioneze situatii foarte sensibile, cea mai vizibila fiind plecarea la 30 martie a Marii Britanii din UE. In plus, tot in acea perioada vor avea loc alegerile europarlamentare, dupa care va urma o reasezare la varful institutiilor europene. Se va decide cine va fi presedintele Comisiei Europene, cine va fi presedintele Consiliului European, „si aceste decizii, daca esti la manete, daca detii presedintia, le poti influenta intr-o oarecare masura”, a explicat Siegfried Muresan, fost raportor al Parlamentului European privind bugetul UE.

Ce poti sa discuti sau sa negociezi cu Dancila pe aceste subiecte cand stii ca ai de a face cu o mincinoasa fara rusine? Ce poti sa stabilesti cu Dancila cand nu esti sigur ca a doua zi vor ramane lucrurile asa? Cu siguranta ca aceste intrebari se pun tot ma insistent la varful Uniunii Europene, stiindu-se foarte bine si ce si pe cine reprezinta Dancila. In niciun caz „poporul roman” sau „statul roman”, ci o sleahta de infractori politici gata sa tradeze pe oricine si sa vanda orice.

Comentarii: