Conflict de mari proportii intre Dragnea si Tudose, sociologul PSD confirma ca e razboi. Pieleanu il invata pe Dragnea cum sa castige

politica

Marius Pieleanu, sociologul favorit al conducerii PSD, confirma ca in PSD are loc un conflict de mari proportii intre Liviu Dragnea si Mihai Tudose. Pieleanu crede ca Dragnea va castiga lupta doar daca va beneficia de ajutorul baronilor PSD.

”Cred in continuare ca Liviu Dragnea are prima sansa. Sigur ca, daca-i vom intreba, vor spune ca nu exista niciun fel de conflict si ca aceasta colaborare intre Guvern si partid merge struna. Sunt multe semnale ca lucrurile nu stau deloc asa. Vom avea un Comitet Executiv saptamana viitoare asa cum a aparut deja si pe alte surse. Ei vor invoca motivul nominalizarii unui nou ministru al Apelor si Padurilor, pentru ca si acolo e o discutie.

(…) Probabil ca vor fi niste voci. In mod evident, Liviu Dragnea are nevoie de ajutorul celor care reprezinta coloana vertebrala a PSD: Marian Oprisan, Olguta Vasilescu, Niculae Badalau, Paul Stanescu, Radu Moldovan. Daca reuseste sa-i reaproprie, aceasta batalie cu tandemul Tudose-Ciolacu va fi castigata de Liviu Dragnea.

Fara ajutorul baronilor, in opinia mea, mizand doar pe capacitatea de comunicare a Ancai Alexandrescu, mi-e teama ca n-o sa fie suficient. Daca-si va apropia baronii, va fi o victorie fara niciun fel de probleme. Mi se pare oportuna si convocarea Congresului Extraordinar despre care se vorbeste. (…) Iata, avem o alternativa care nu este suficient de curata din punct de vedere al calitatilor de politician pur sange si nu ar celor venite din alte zone”, a declarat Pieleanu la Antena 3.

Sedinta Comitetului Executiv National al PSD va avea loc saptamana viitoare, cel mai probabil luni, potrivit unor surse din partid citate de Agerpres.

Pe ordinea de zi a sedintei se afla nominalizarea unui nou ministru al Apelor si Padurilor, dupa ce Doina Pana si-a dat demisia din aceasta functie.

Potrivit surselor citate, s-ar putea discuta si despre o eventuala restructurare a Guvernului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: