Conflictul din PSD izbucneste violent la suprafata. Teodorovici: „Actuala conducere a PSD este dezastruoasa pentru tara”

politica

Senatorul PSD Eugen Teodorovici contraataca dupa ce Paul Stanescu l-a facut „calamitate”si „aventurier politic”. Tedorovici afirma ca „actuala conducere executiva ‘interimara’ a PSD este dezastruoasa pentru tara” si ca Ciolacu si Stanescu sunt trasi de „sfori”.

„Am afirmat si am (si) demonstrat intotdeauna ca, in plan economic, sunt si voi fi un #liberal convins, iar in ceea ce priveste masurile destinate cetatenilor acestei tari, sunt si voi fi mereu un #socialist adevarat. E si motivul pentru care am ales sa fiu membru PSD, caci din punctul meu de vedere, e singurul partid pentru oameni – un partid cu suflet‼️ … doar ca acum trebuie reinsufletit nitel!

Acestea sunt principalele motive pentru care nu pot fi de acord cu ideea ca PSD ar trebui sa ramana in opozitie, atat timp cat toti membrii PSD – si nu numai – suntem de acord ca actuala conducere executiva ‘interimara’ este dezastruoasa pentru tara‼️ Nu putem ramane in opozitie doar pentru a capitaliza – eventual – politic … PSD are capacitatea si profesionistii necesari pentru a conduce aceasta tara asa cum a mai facut-o de-a lungul vremii. Sunt acele guvernari cu care ne mandrim acum si care au adus bunastare romanilor, dar au si pus Romania pe harta lumii democratice si au adus-o in UE Acesta este PSD care imi da curajul de a-mi asuma orice fel de #lupta politica, atat timp cat consider ca pot contribui in vreun fel, oricat de putin, la bunastarea romanilor si la dezvoltarea Romaniei‼️

Daca inteleg sa imi asum functia de presedinte al PSD, inteleg sa-mi asum inclusiv #istoria sa, cu bune si cu rele, cu liderii, cu membrii, cu simpatizantii sai, cu greselile, dar mai ales, cu #reusitele care ii apartin si care au facut, la un moment dat, ca #Romaniasaconteze.

In toata activitatea mea am fost adeptul aprecierii prin rezultatele muncii depuse. La fel, consider ca este obligatoriu ca, in calitate de #presedinte al celui care trebuie sa ramana cel mai important partid politic din Romania zilelor noastre, activitatea ta sa poata fi apreciata prin prisma unor #rezultate vizibile, concrete si care sa se regaseasca in masuri menite sa imbunatateasca nivelul de trai al romanilor.

Eu am #curajul de a ma prezenta oricand in fata colegilor cu aceeasi dorinta si convingere ca Romania are nevoie de o altfel de politica sau de o politica altfel, o politica asumata, o politica a deciziilor, o politica ce nu se fundamenteaza pe intelegeri transpartinice, ci strict pe #interesul romanilor si al Romaniei!

De aceea, nu voi accepta niciodata sa fiu acel tip de politician care sa nu-si asume functia sau care sa prefere pozitia de mai vechi sau mai nou ‘manuitor al sforilor politice’. Prefer sa fiu acel politician ‘rebel’, in sensul in care imi permit sa fiu sincer si liber de orice ‘sfori’! Oare cati dintre colegii mei politicieni isi permit acest lucru?!”, a scris Teodorovici.

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stanescu, sustine ca Eugen Teodorovici, a fost o „calamitate”.

„Teodorovici este un aventurier politic, incapabil sa se gandeasca la PSD si la colegii lui. El nu este un social-democrat autentic. A fost o calamitate atunci cand s-a aflat la conducerea partidului fiind preocupat doar de functii”, a spus marti Paul Stanescu, secretarul general al PSD despre fostul titular de la finante in guvernul Dancila care l-a criticat, la randu-i, in termeni duri pe presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

„Nu a ajutat cu absolut nimic primarii PSD, ba mai mult nu le-a dat banii promisi pentru proiecte cat a fost ministru al Finantelor”, a declarat Paul Stanescu pentru Mediafax.

Intr-un interviu pentru Adevarul, Teodorovici a afirmat ca Dancila a ajuns candida a PSD la Presedintie la propunerea lui Marcel Ciolacu. Acum, Ciolacu nu mai vrea sa vorbeasca cu Dancila si sustine ca aceasta face „jocuri externe” de PSD.

„Domnul Ciolacu a fost cel care a propus-o pe doamna Viorica Dancila in CEx-ul in care s-a aprobat candidatura domniei sale. (…) A fost primul care a luat cuvantul in acel CEx, a vrut sa ia primul cuvantul tocmai probabil pentru a indica o anumita linie in CEx si a spus foarte clar, cutuma partidului obliga presedintele sa fie cel care-si asuma o astfel de candidatura.

(…) Decizia partidului, la dorinta domnului Marcel Ciolacu a fost ca doamna Viorica Dancila sa fie candidatul PSD. M-am supus deciziei partidului, au fost doar doua voturi impotriva la acea vreme in CEx”, a declarat Teodorovici.

El a spus ca doar „domnul Stanescu si domnul Mitica Buzatu” au votat impotriva candidaturii lui Dancila.

Teodorovici a mai dezvaluit ca Ciolacu a promis ca nu va candida la sefia PSD daca va fi lasat sa preia interimar conducerea PSD.

„In grupul colegilor care au sustinut schimbarea a fost declaratia. Mi s-a spus de cei care au fost acolo. A zis ca nu va fi interimar mai mult de doua luni de zile si ca nu va candida. Stiu ca in februarie a fost o disputa, neintelegere intre Ciolacu si Grindeanu. Eu stiu ca Grindeanu nu vrea sa fie presedintele partidului. Am avut discutii cu Sorin”, a mai spus Teodorovici.

Senatorul PSD a mai spus ca Ciolacu nu va avea „respect fata de legile tarii”.

„M-a invitat sa fiu vicepresedinte. Cred ca acum o luna a fost. Am spus ca nu pot fi in echipa cu cineva care a incalcat Statutul partidului. Congresul va fi un prilej sa clarificam lucrurile. Eu am sa respect ce spune partidul, nu ce spune echipa domnului Ciolacu. (…) Eu nu am cum sa cred ca Ciolacu va avea respect fata de legile tarii cand a incalcat legea partidului. Cu alte cuvinte nu l-as vota pe Marcel Ciolacu. Legea trebuie sa fie respectata de toti”, a sublianiat Teodorovici.

Comentarii: