Confruntare violenta intre Mircea Geoana si Robert Turcescu in comisia de ancheta. „Ofiterul acoperit” Turcescu vine cu noi detalii

politica

Fostul candidat al PSD la Presedintie, Mircea Geoana, si deputatul PMP Robert Turcescu au avut un schimb de replici dure in cadrul comisiei de ancheta a alegerilor din 2009.

Geoana este audiat luni din nou de comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

El i-a invitat pe senatorii si deputatii membri ai comisiei sa cerceteze cine a facut poze si cine „l-a filat” in noaptea in care a mers in vizita la Sorin Ovidiu Vantu.

Deputatul PMP Robert Turcescu l-a intrebat pe Mircea Geoana daca vizita sa la Vintu din ajunul alegerilor a dus la pierderea acestora.

„Este o comisie cu privire la rezultatul alegerilor din 2009, nu pe ceea ce se uita sociologii, ce s-a intamplat”, a raspuns Geoana.

Turcescu a replicat ca este treaba parlamentarilor ce se face cu aceasta comisie.

„Cat de mult sau cat de putin a contat vizita mea in seara de dinainte, e o chestiune subiectiva. Eu cred ca a fost un pretext. Cred ca este mai interesant de vazut cine statea pe urmele unui candidat prezidential cu o noapte inainte, facand astfel de poze, cred ca e mai interesant, din punctul meu de vedere, pentru eventuale investigatii, erau niste jurnalisti bine intentionati, erau altii… Filiera in care a ajuns aceasta chestiune mi se pare mai interesanta pentru discutia de astazi decat optiunea mai mult sau mai putin inspirata de a face aceasta vizita. In opinia mea, spun asta fara niciun fel de intentie de revenire in politica romaneasca, a fost un pretext care a fost folosit si care a avut un impact, din punctul meu de vedere, modest. Diferenta de voturi in ceea ce ne spuneau si sondajele si ceea ce putem astazi extrapola, daca s-ar fi uitat cineva cu atentie in 2009 la volumul impresionant de probe pe care le-am prezentat la CCR cu privire la procese-verbale si la situatii de frauda masiva, cred ca diferenta era mai mult decat acoperitoare pentru orice impact negativ al vizitei mele. Cum apare practic un filaj in spatele unui candidat la prezidentiale, este un lucru despre care mai degraba dumneavoastra ar trebui sa fiti interesati”, a afirmat fostul presedinte al PSD.

Robert Turcescu l-a mai intrebat pe Mircea Geoana daca acea vizita a fost singura la Vintu.

„In perioada campaniei electorale am avut intalniri cu toti liderii de trusturi de presa, asa cum face orice candidat din Romania. Acesta este raspunsul meu”, a spus Geoana.

”Cred ca suntem in cartea recordurilor, cu o situatie in care un ofiter acoperit modereaza o dezbatere prezidentiala. E ceva exceptional! Cum am ajuns in aceasta situatie, nu stiu. Ne arata un mod de operare si asta deranjeaza mai mult, pentru ca ne arata ce metoda folosesc anumiti oameni pentru a castiga alegerile, dar daca au avut in vedere sa puna un acoperit sa modereze o dezbatere, este foarte grav”, a adaugat Geoana.

Intrebat cine a negociat moderatorul pentru dezbarerea prezidentiala, Mircea Geoana a explicat ca Victor Ponta era purtator de cuvant si el a fost mandatat sa negocieze.

In replica la atacurile lui Geoana, Turcescu a explicat ca avansarile sale in grad si calitatea de ofiter acoperit au venit cu mult dupa dezbarerea din 2009.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: