Consilier PSD-ist de-al lui Daea, avere nejustificata de 180.000 euro – ANI. Si-a ridicat o vila cu 23 de camere in Iasi

politica

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca Mihai Amarandei, fost consilier personal la Cabinetul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, nu poate justifica o avere de peste 180.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 188.193 euro intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Mihai Amarandei, in perioada exercitarii functiei de consilier.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Iasi, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Mihai Amarandei.

In ultima declaratie de avere depusa in august 2022, Mihai Amarandei a mentionat ca detine sase terenuri (peste 14.000 mp teren agricol si aproape 4.000 mp intravilan) si trei case (cu suprafete de 276 mp, 245 mp si 286), avand venituri anuale de 80.000 lei.

In 2019, 7Iasi a anuntat ca „dupa doar doi ani de la angajarea pe un post de consilier al ministrului Agriculturii, ieseanul Mihai Amarandei a ridicat in Bucium o ditamai vila cu 23 de camere si mansarda, toate locuibile”.

Mastodontul de peste 800 de metri patrati ce a rasarit in Bucium este acum scos la vanzare de consilierul ministrului Petre Daea pentru suma de 500.000 de euro. Impresionanta cladire lipseste din declaratia de avere a lui Amarandei, iar veniturile inregistrate de acesta in ultimii ani nu acopera o asemenea investitie”, mentiona ziarul.

Mihai Amarandei este membru PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: