Constantin dezvaluie planul secret al lui Tariceanu. Are ambitii care il vor enerva pe Dragnea, ce le-a spus seful Senatului liderilor ALDE intr-o sedinta restransa

politica

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, miercuri, ca un plan expus de celalalt copresedinte al formatiunii, Calin Popescu Tariceanu, este ca partidul sa iasa de la guvernare in viitor, daca nu va fi sustinut sa candideze la presedintia Romaniei, si sa-si construiasca o platforma proprie care sa-l propulseze pentru aceasta functie.

‘Domnul Tariceanu si colegii domniei sale au spus intr-o sedinta ca planul ar putea fi acela ca, intr-o perioada de timp, sa iasa de la guvernare daca probabil nu vor obtine un acord pentru candidatura la presedintie si sa-si construiasca o platforma care sa-l propulseze pentru aceasta functie. E un calcul politic legitim, dar care nu stiu cum poate fi vazut intr-o relatie pe care ti-o doresti. Eu cand am semnat protocolul, imi doream o relatie pe patru ani de zile, ca sa implementam un program de guvernare, nu sa ne atingem obiective personale si dupa aceea sa iesim’, a afirmat Daniel Constantin miercuri, la Digi24, citat de Agerpres.

Copresedintele ALDE a mai spus ca el crede ca Tariceanu isi doreste sa candideze la Presedintie. ‘Cu ce sanse nu stiu, atata timp cat probabil ca va ramane aceasta stampila, de om care se lupta impotriva abuzurilor, dar care practica abuzuri in mod constant’, a declarat Daniel Constantin.

In alta ordine de idei, acesta a spus ca teoretic mai este copresedinte al ALDE, pana la ‘acea tentativa de Congres’, insa practic nu, deoarece in aceasta perioada nu au mai existat sedinte, iar deciziile au fost luate numai de catre Calin Popescu Tariceanu.

Constantin a mai spus ca e o „confuzie” ca si-ar fi dat propriul partidul in judecata. ‘Nu, s-au atacat anumite decizii ale Delegatiei Permanente, intrunite nestatutar, decizii luate nestatutar, care ne-au adus intr-o situatie cu prejudicii foarte mari, nu numai de imagine. Prejudicii materiale, de toate felurile’, a mai sustinut acesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: