Continua razboiul politic de la Washington pe ajutorul militar destinat Ucrainei. Republicanii din Camera Reprezentantilor acuza ca Biden refuza sa-i intalneasca

externe

ajutor, Ucraina, Israel, Camera Reprezentantilor, vot

Presedintele Camerei Reprezentantilor, Mike Johnson, doreste o intalnire unu la unu cu presedintele Joe Biden, inainte de a supune la vot pachetul de ajutor suplimentar pentru Ucraina si Israel, a declarat o sursa apropiata lui Johnson, relateaza NBC News.

Johnson si staff-ul sau au solicitat intalniri cu Biden prin intermediul unor inalti oficiali de la Casa Alba de mai multe ori in ultimele doua luni.

Cea mai recenta solicitare de intalnire a venit in urma cu o saptamana, cu cateva zile inainte ca Senatul sa adopte pachetul de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel si alti aliati.

Proiectul de lege al Senatului, care include ajutoare pentru Ucraina, Israel si Taiwan, a fost adoptat cu sprijinul a 70 de senatori.

Liderul majoritatii din Camera Reprezentantilor, Steve Scalise, republican, a declarat marti ca Biden „refuza” sa se intalneasca cu Johnson.

„In cele din urma, cei doi ar putea ajunge la un acord care poate deveni lege”, a declarat Scalise. „Si totusi, presedintele refuza intalnirea. Asadar, presedintele nu poate spune ca este serios in privinta Ucrainei sau a frontierei cand refuza sa se intalneasca cu speakerul pentru a putea ajunge la un acord in aceasta problema”, a mai spus el.

Biden s-a intalnit cu Johnson, alaturi de alti lideri din Congres, in urma cu mai putin de o luna, pentru a discuta despre un acord privind imigratia care ar fi deblocat ajutorul pentru Ucraina. La vremea respectiva, Johnson a calificat-o drept o intalnire „productiva”.

Johnson a declarat ca orice pachet de ajutor trebuie sa fie insotit de schimbari in politica de frontiera a SUA.

Acum, ca Senatul a adoptat un pachet de ajutor pentru Ucraina si Israel care nu include modificari ample ale politicii de frontiera, una dintre optiunile lui Johnson include supunerea la vot a proiectului de lege in plenul Camerei, desi scenariul pare sa fie din ce in ce mai putin probabil, pe masura ce republicanii isi exprima mai mult scepticismul cu privire la ajutorul acordat Ucrainei.

Luna aceasta, Johnson a sustinut un proiect de lege de sine statator care ar oferi ajutor Israelului, dar masura nu a intrunit cele doua treimi necesare pentru a fi adoptata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: