Copresedintele AUR acuza o „tentativa de asasinat social” din partea lui Malin Bot: „Il voi actiona in judecata”

politica

Copresedintele AUR Claudiu Tarziu sustine ca este victima unei „tentatice de asasinat social” din partea lui Malin Bot. Malin Bot a postat o fotografie pe pagina sa de Facebook in care il acuza pe Tarziu ca a participat la o intalnire cu Dughin, ideologul Kremlinului.

„Un baiat care se pretinde jurnalist, dar care nu respecta deloc regulile meseriei – fie din nestiinta, fie din rea credinta -, Malin Bot pe numele lui de scena, si-a facut o tinta din AUR in ultimele saptamini. I-am rabdat toate calomniile, insultele si minciunile pina azi, cind cineva m-a sesizat ca omul pretinde ca am participat la o intilnire cu Dughin si Iurie Rosca. Si, pentru a-si intari scenariul aberant, ca AUR e partid filorusesc, publica, drept dovada, o fotografie in care sustine ca apar eu alaturi de Dughin, Iurie Rosca si alti adepti ai doctrinei dughiniste, una a unui nou imperialism rusesc.

Inteleg ca e greu sa te documentezi temeinic, ca meseria asta de ziarist nu poate fi facuta de catre oricine, dar Bot nu pare in stare nici macar sa compare niste imagini, sa identifice persoanele asa cum se cuvine.

In mod evident, nu am participat la nici o intilnire cu Dughin si cu Iurie Rosca. In fotografia cu pricina este altcineva, si e usor de observat pentru oricine are ochi sa vada. Nici macar nu semanam.

Mai mult, in revista Rost am relatat critic, la vremea potrivita, despre descinderea lui Dughin la Bucuresti acum citiva ani. Iar pe Rosca l-am taxat ca pe un tradator din momentul in care a facut guvern cu comunistii. Si nu l-am iertat nici pina azi pentru cum a ingropat sperantele unionistilor in Basarabia, odata cu Frontul Popular Crestin Democrat.

Il avertizez pe Malin Bot ca, daca nu sterge postarea si filmul facut pe acest subiect si nu-si cere scuze public, il voi actiona in judecata.

Am fost ziarist atita amar de vreme si, nu doar de aceea, voi fi mereu un aparator al libertatii presei. Dar asta nu e presa si nu e libertate, este un abuz si o tentativa de asasinat social”, a scris Tarziu pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: