externe

Cum si-a dat seama spionajul din Coreea de Sud ca fiica lui Kim Jong Un va prelua conducerea tarii. Din „iubita fiica” a devenit „respectata” in comunicatele oficialilor nord-coreeni

Tanara fiica a liderului nord-coreean Kim Jong Un, care l-a insotit la testele de rachete si la paradele militare, este „cel mai probabil” mostenitoarea acestuia, a anuntat agentia de spionaj din Coreea de Sud, relateaza BBC.

Este pentru prima data cand Serviciul National de Informatii a desemnat-o pe Kim Ju Ae drept mostenitoarea lui Kim. Cu toate acestea, NIS a declarat ca inca ia in considerare „toate posibilitatile” in planul de succesiune al Phenianului.

„Pe baza unei analize cuprinzatoare a activitatilor publice si a nivelului de respect pentru Kim Ju Ae de la prima sa aparitie publica, in prezent, ea pare a fi cel mai probabil succesor”, a declarat NIS.

„Dar ne pastram ochii deschisi pentru toate posibilitatile, deoarece Kim Jong Un este inca tanar, nu are probleme majore de sanatate si exista multe variabile”, a precizat NIS.

Se crede ca Kim Ju Ae este al doilea cel mai mare copil al liderului nord-coreean si ca are in jur de 10 ani.

Observatorii din Coreea de Nord au remarcat cum Kim Ju Ae este acum mentionata ca fiind o fiica „respectata”, mai degraba decat „iubita”, asa cum a fost prezentata prima data in timpul debutului sau public din noiembrie 2022.

Adjectivul „respectata” este rezervat celor mai venerate persoane din Coreea de Nord. In cazul lui Kim, acesta a fost denumit „tovaras respectat” abia dupa ce statutul sau de viitor lider a fost cimentat.

Cetatenilor nord-coreeni li se spune ca cei din familia Kim provin dintr-o linie de sange sacra, ceea ce inseamna ca numai ei pot conduce tara.

Prezentarea timpurie a lui Kim Ju Ae in fata publicului ar putea fi o modalitate a lui Kim de a se asigura ca fiica sa se impune inainte de a prelua puterea, au declarat analistii.

Ar putea fi, de asemenea, o modalitate pentru Kim de a depasi prejudecatile din Coreea de Nord, profund patriarhala, care nu a fost niciodata condusa de o femeie.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

2 ore ago

Romanca, legaturi cu cartelul Sinaloa din Mexic. A fost arestata in Spania intr-o afacere cu o cantitate uriasa de droguri

Politia spaniola a anuntat joi confiscarea a 1.800 de kilograme de metamfetamina pe care unul…

28 de minute ago

Cine sunt primarii care au atras finantari-record din PNRR (P)

Primarii USR au profitat din plin de fondurile europene din PNRR, programul facut de USR…

49 de minute ago

Ambasadoarea SUA, nevoita sa dezminta un fake news lansat de Ciolacu. Cand vor reusi romanii sa scape de vize pentru SUA, cel mai devreme

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, l-a contrazis pe premierul Marcel Ciolacu, care sustinea ca romanii vor…

O oră ago

Unde au gresit garzile de corp ale lui Robert Fico: „Era haos acolo, acest lucru e evident si este vorba despre un esec”

Mai multi experti din Slovacia au criticat joi masurile de securitate pentru protectia premierului Robert…

2 ore ago