Cosmar pe drumul Suceava-Iasi: „De vreo trei ori era sa fac infarct. Am simtit ca o treime din participantii la trafic au incercat activ sa ma omoare”

news

Un sofer din Suceava relateaza pe forumul Reddit Romania, una dintre cele mai populare comunitati online din tara, experienta de cosmar pe care a avut-o conducand pana la Iasi si inapoi. El afirma ca nu mai putin de o treime dintre soferii pe care i-a intalnit conduceau nebuneste, incalcand toate regulile de circulatie. Saptamana trecuta, DNA a destructurat o puternica retea din Suceava prin care se puteau obtine permise auto pe baza de spaga.

„Am facut azi un drum dus-intors Suceava-Iasi pentru a-mi rezolva o problema medicala. In primii 30 de kiometri la dus… 2 accidente pe o protiune de drum de 5km. Unul din accidente parea destul de grav si nici al doilea nu era tocmai ‘soft’ (pe al doilea l-am vazut mai bine, un TIR lovise destul de tare un logan din spate). Pe tot drumul, desi mergeam cu 5-10 kmh peste limita de viteza, stateau milimetric in spatele masinii toti bombardierii cu BMW si Audi care blitau si claxonau, sicanau si tot tacamul. Stiti voi…atitudinea aia ‘DA-TE BA CA VIN IO’. Erau momente cand daca apasam juma’ de milimetru frana intra ala din spate in mine. Sa nu mai zic de inteligentii asimptomatici care depaseau cu 160+ in conditiile in care pe drumul ala trebuie si la 100-110 sa ai grija mare pe mutle portiuni.

Daca asta a fost cum a mai fost, la intoarcere (care a fost si pe intuneric), chestia asta s-a intensificat. Sa nu mai zic ca din 3 in 3 minute din sens opus era cate un handicapat cu faza lunga IN LOCALITATE. De vreo 3 ori era sa fac infarct pentru ca era sa intre din plin in masina mea cate un bombardier care se baga in depasiri desprinse din fast & furious. 2 din 3 au fost si pe linie continua, evident. A treia chiar a fost super la mustata, daca nu bagam o frana sanatoasa intra in mine garantat (a trecut prin urechile acului pe langa cu tot cu frana puternica din partea mea, mare noroc ca nu aveam pe nimeni in spate). Nu stiu daca a pus cineva o recompensa pe capul meu, dar am simtit ca o treime din participantii la trafic au incercat activ sa ma omoare.

Stiu ca unii o vor da cu explicatii de genul ‘Da’ ce ba, nu stiai ca asa se conduce pa Romanica?’ dar sincer ce am vazut azi mi se pare prea de tot. Daca filmeaza astia vreun Mad Max nou, zic ca nu ar trebui sa se mai complice cu CGI si cine stie ce locatii pentru filmat…drumurile publice din Romania sunt perfecte pentru asta.

Asta ma convinge inca o data ca unele specimene merita sa aiba permisul suspendat pe viata”, a relatat soferul pe Reddit Romania.

Tribunalul Suceva a incuviintat, acum o saptamana, arestarea preventiva pentru 30 de zile pentru toti cei 14 inculpati retinuti in cazul mitei uriase primite in schimbul eliberarii de permise auto. Printre cei arestati se afla ofiteri de politie, agenti de politie si personal contractual de la SPCRPCIV Suceava, dar si un ofiter de la Serviciul Judetean Anticoruptie Suceava din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA), precum si mai multi instructori auto.

Intr-unul dintre dosare, magistratii Tribunalului Suceava au admis propunerea DNA de arestare preventiva a 13 dintre persoanele suspecte de savarsirea unor infractiuni de constituire a unui grup infractional organizat, luare de mita, spalare de bani, complicitate la infractiunea de luare de mita sau complicitate la infractiunea de spalare de bani.

„Dispune emiterea mandatelor de arestare preventiva pe numele inculpatilor: Obreja Radu-Ionut, Blindu Cristian, Pascal Anamaria, Mihaiescu Iulian-Florin, Mihaiescu Leon-Ionut, Macoviciuc Nicolae-Cezar, Butnariu Paul Alexandru, Perijoc Gheorghe-Ionel, Bolohan Florin, Pandelea Silviu-Lucian, Boicu Costica, Mirauta Ionica si Popovici Radu. Respinge cererile de luare a unei masuri preventive mai usoare formulate de inculpati, prin aparatori, ca neintemeiate”, se arata in solutia instantei sucevene postata pe portalul instantelor de judecata, portal.just.ro.

In al doilea dosar, judecatorii Tribunalului Suceava au admis arestarea preventiva a ofiterului DGA Mihail Martin, suspectat de savarsirea infractiunilor de folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, in forma continuata, dar si pentru luare de mita.

De asemenea, seful Compartimentului Regim Permise de Conducere si Examinari din cadrul SPCRPCIV, ofiterul Radu-Ionut Obreja, a fost arestat preventiv pentru folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, dar si pentru dare de mita.

Conform ordonantelor procurorilor, in perioada 2018 – 2020, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Suceava ar fi functionat o grupare infractionala condusa de inculpatul Obreja Radu Ionut, in care, alaturi de politisti si functionari, au fost cooptate mai multe persoane printre care instructori auto si angajati ai Registrului Auto Roman (R.A.R.).

Gruparea, structurata pe mai multe paliere, ar fi actionat in scopul obtinerii de sume de bani in legatura cu fraudarea examenelor practice pentru obtinerea permiselor de conducere si in legatura cu inmatricularea autoturismelor.

Promovarea candidatilor s-ar fi asigurat contra unor sume de bani cuprinse intre 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretica.

La inmatricularea autoturismelor, membrii grupului urgentau, facilitau sau asigurau fara programare, in schimbul unor sume de bani cuprinse intre 200-1.000 euro, omologarea / verificarea R.A.R. precum si inmatricularea provizorie si definitiva a autoturismelor.

O situatie speciala este cea a inculpatului Obreja Radu-Ionut, persoana care, in anumite zile, in functie de numarul de candidati care fraudau proba teoretica, putea incasa cu titlu de mita peste 20.000 euro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: