Cosmar pentru clientela PSD. Vlad Voiculescu anunta marea revolutie, trece de urgenta la schimbari de amploare institutiile din Sanatate: „Nu mai am rabdare, pericolul este real”

politica

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat luni seara ca trece de urhenat la schimbari majore in sistemul birocratic din sanatate dupa ce „astazi a fost a nu stiu cata oara cand am primit informatii eronate de la o unitate din subordine”.

„Astazi a fost a nu stiu cata oara cand am primit informatii eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult.

Prea mult din ce inseamna ‘stat’ in tara asta a devenit sinonim cu lipsa de profesionalism, program fix, tafna si misecuvenism.

Calitatea muncii multora dintre cei din sistem care lucreaza in birouri – cei care ar trebui sa faca munca medicilor si a personalului medical mai usoara, mai putin birocratica, mai cu sens – este pur si simplu din alta epoca. Se produce hartie, nu valoare. Pentru fiecare om care munceste pe rupte sunt alti 10-20-30… cine mai stie cati… care au o singura grija: pasarea responsabilitatii catre altii – in jos sau in sus, la stanga sau la dreapta… nu conteaza, atat timp cat dansul/dansa se ocupa strict cu statul la stat.

E momentul ca lucrurile sa se schimbe. Candva era o onoare sa lucrezi pentru stat, sa iti asumi o responsabilitate publica. Trebuie sa facem sa fie din nou asa… daca vrem ca tara asta sa nu esueze lamentabil in doar cativa ani in toate domeniile care conteaza. Pericolul este cat se poate de real si ne priveste pe toti. De astazi, eu unul nu voi mai avea rabdare”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Anuntul lui Voiculescu a venit la scurt timp dupa ce a demis-o pe Maria Nitescu din functia de manager interimar al Institutului „Matei Bals”.

Managerul interimar, Maria Nitescu, a preluat functia dupa demisia lui Streinu Cercel, ales senator PSD la alegerile din decembrie 2020. Nitescu lucra la „Matei Bals” din 2010, unde printre altele era responsabila de management a calitatii serviciilor medicale, dar si de procedurile si protocoalele de igiena. Nitescu este considerata o apropiata a lui Adrian Streinu Cercel, care astfel continua sa conduca spital din umbra.

Vlad Voiculescu eset unul dintre cei mai hartuiti ministri de catre PSD si televiziunile de propaganda, Antena 3 si Romania TV. Recent, PSD a incercat sa il demita printr-o motiune dimpla in Parlament insa a avut parte de un esec rusinos.

Mai mult despre:

Comentarii: