COVID-19. Un ministru din Germania s-a sinucis, ”profund ingrijorat” de urmarile epidemiei cu cornavirus asupra economiei

externe

Ministrul de finante al landului german Hessa, Thomas Schaefer, ”profund ingrijorat” de consecintele epidemiei COVID-19 asupra economiei, s-a sinucis, a anuntat duminica seful executivului acestui land, Volker Bouffier, transmit DPA si AFP, citate Agerpres.

Corpul lui Schaefer (54 de ani), care a fost membru al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), a fost gasit sambata dimineata in apropierea unei cai ferate la sud-vest de orasul Frankfurt.

Parchetul din Wiesbaden a indicat ca in acest caz privilegiaza ipoteza unui suicid.

Scena politica germana a fost zguduita de stirea mortii lui Schaefer, care era considerat a avea cele mai mari sanse de a-i succede lui Volker Bouffier.

”El era profund ingrijorat, mai presus de orice de capacitatea de a satisface asteptarile imense ale publicului, in special in termeni de ajutor financiar”, a declarat Bouffier, vizibil intristat de vestea mortii lui Thomas Schaefer.

”Trebuie sa presupun ca aceste ingrijorari l-au coplesit. El nu a gasit, evident, o cale de iesire. Si-a pierdut sperantele si ne-a parasit. Suntem socati si consternati”, a spus liderul executivului din landul Hessa.

Thomas Schaefer era casatorit si avea doi copii.

Mai mult despre:

Comentarii: