Crapa PSD-ul. Florin Citu: „Economia Romaniei va iesi din aceasta criza mai bine decat ne asteptam”

politica

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat marti ca economia Romaniei va iesi din aceasta criza mai bine decat ne asteptam si va fi mult mai puternica, solutiile pentru criza economica fiind mult mai usor de implementat.

„Economia Romaniei va iesi din aceasta criza mai bine decat ne asteptam. M-am uitat la ce s-a intamplat in ultima luna, ma uit si la cum au raspuns companiile dupa ce am facut acel apel sa isi plateasca taxele, daca au bani in cont, si se vede in aprilie ca se platesc taxele. Va spun ca 90% din companiile din Romania sunt IMM-uri. Am vazut in aceasta perioada, cu ajutorul nostru, ca isi fac reconversia imediat la situatia de fata. Vedem companii care produc masti, produc biocide. Companii care incearca sa produca ventilatoare. Au raspuns foarte bine si de acea va spun am incredere in economia romanesca, am incredere ca dupa aceasta perioada va fi o economie mult mai puternica”, a spus Florin Citu, la Digi 24, citat de Agerpres.

Ministrul Finantelor a subliniat ca situatia incasarilor in luna aprilie este peste asteptari, fiind putin sub nivelul de anul trecut.

„In urma cu o luna am fost surprins neplacut pentru ca am avut aceste facilitati si erau o serie de companii care nu platisera taxele. Au revenit si va spun ca platesc si in aprilie avem o situatie OK, daca ne raportam la contextul in care suntem astazi, la contextul de criza economica puternica si o criza de sanatate. Voi avea rezultatele peste cinci zile si atunci voi sti exact care este situatia, dar exista companii care au revenit la plata impozitelor si asta ma bucura. Aveam niste estimari foarte dure pentru luna aprilie, dar rezultatele sunt mai bune decat ma asteptam, in contextul in care exista o criza economica puternica si o criza de sanatate”, a adaugat Florin Citu.

In opinia sa, dupa ce trecem de varful crizei de sanatate, mai ramane criza economica, pentru care exista instrumente.

„Asa cum ma uit ca raspunde economia in acest moment, am incredere ca vom reveni mai puternici dupa aceasta perioada si nu numai eu spun acest lucru…Revenirea cam toata lumea o vede puternica pentru ca masurile pe care le ia Romania, dar si celelalte tari, vizeaza mentinerea capacitatii de productie. Aceasta a fost lupta noastra din primul moment. Primul obiectiv a fost sanatatea romanilor, si acesta ramane obiectivul principal, dar al doilea este mentinerea capacitatii de productie….Va spun ca dupa ce trecem de varful crizei de sanatate si mai avem de rezolvat doar criza economica acolo avem instrumente. Am trecut prin crize economice, cea mai recenta in 2009. Avem solutii pentru crize economice si putem sa le rezolvam. Solutiile pentru criza economica sunt mult mai usor de implementat”, a apreciat ministrul Finantelor.

Mai mult despre:

Comentarii: