Crapa PSD-ul. PPE, cel mai mare grup din PE, accelereaza procedurile pentru desemnarea lui Kovesi ca sefa a Parchetului European

politica

Liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul European stabilesc joi componenta echipei care va negocia cu Consiliul UE pentru propurorul sef european, PPE sustinand-o pe Laura Codruta Kovesi.

„Conferinta presedintilor, coloana vertebrala a Parlamentului European, se intruneste la ora 12, ora Romaniei, pe subiectul Kovesi. Foarte probabil, liderii grupurilor politice si presedintele P.E. vor da mandat echipei care va negocia cu Consiliul UE pentru sustinerea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef UE (decizia e comuna). Pozitia Popularilor, grup din care facem parte si noi, eurodeputatii PNL, este limpede: sustinem fara conditii candidatura. De altfel, din cate cunosc, presedintele PE, David Sassoli, a trimis o scrisoare catre Consiliul UE, in care a reiterat sustinerea fata de Codruta Kovesi”, a anuntat europarlamentarul PNL Rares Bogdan.

”Va anunt ca astazi, in sedinta liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European, Grupul PPE in Parlamentul European va cere accelerarea procedurii de alegere a procurorului-sef european si va sustine foarte ferm candidatul roman, doamna Laura Codruta Kovesi.

Astazi, in sedinta liderilor grupurilor parlamentare, se va desemna echipa de negociatori din partea Parlamentului European care va trebui sa negocieze cu Consiliul Uniunii Europene si sa ajunga la un acord privind desemnarea procurorului-sef european”, anunta si europarlamentarul PNL Siegfried Muresan.

El afirma ca pozitia celui mai mare grup din Parlamentul European, Grupul PPE, grupul din care si PNL face parte, va fi aceea ca aceasta echipa de negociatori sa se apuce cat mai repede de treaba, sa se intalneasca cat mai rapid cu reprezentantii Consiliului si sa ajunga la un acord.

”Mandatul acestei echipe de negocieri, asa cum a fost el stabilit inaintea alegerilor europarlamentare si cum a fost confirmat oficial de presedintele Parlamentului European in luna iulie, va fi acela ca doamna Kovesi este candidatul Parlamentului European si este singura persoana pe care Parlamentul European o accepta pentru aceasta pozitie ca urmare a procedurii obiective de selectie ce s-a desfasurat pana acum”, subliniaza Muresan.

Mai mult despre: ,


Comentarii: