news

Crapa RTV-ul, stapanul Sebastian Ghita ar putea fi extradat in Romania. DNA are trei dosare, unul este in stadiu avansat

Omul de afaceri Sebastian Aurelian Ghita este in prezent inculpat in trei dosare penale aflate in lucru pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie, se arata in raspunsul DNA la o solicitare formulata in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, informeaza Mediafax.

Din cele trei dosare aflate pe rol, unul se afla in stadiu avansat de instrumentare, procurorii DNA comunicand cu autoritatile din Serbia, unde Ghita e azilant. Este vorba despre dosarul ”Taxa pentru obtinerea de contracte IT”, in care, potrivit unor surse judiciare citate de G4Media.ro, DNA i-a comunicat lui Sebastian Ghita calitatea de inculpat prin comisie rogatorie in Serbia.

Celelalte doua dosare in care omul de afaceri apare in calitate de inculpat sunt ”Hidro Prahova” si ”Ponta-Blair”. Toate cele trei dosare au fost incepute de DNA Ploiesti si au fost preluate de DNA Central.

De asemenea, Directia Nationala Anticoruptie a comunicat ca, pana in prezent, procurorii nu au dispus solutii de clasare in ceea ce-l priveste pe Sebastian Ghita.

Aflat sub control judiciar, Sebastian Ghita a fugit din Romania in decembrie 2016, obtinand ulterior azil politic in Serbia.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu, cu Negoita in spate: „PSD este cel mai european partid din Romania”. Negoita este trimis in judecata in trei dosare penale

Premierul Marcel Ciolacu a pretins, joi, de Ziua Europei, ca "Partidul Social Democrat este cel…

5 ore ago

Record negativ: Venezuela ar putea fi prima natiune care isi pierde toti ghetarii

Venezuela ar putea fi prima natiune din istoria moderna care si-a pierdut toti ghetarii dupa…

5 ore ago

Orban, la Timisoara: „Astazi, in Romania nu este o democratie autentica. Suntem condusi de noua nomenclatura si de noua securitate”

Presedintele Partidului Forta Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, ca in Romania de astazi…

56 de minute ago

Un roman a reusit sa-si faca praf Ferrari-ul intr-un accident intre Turda si Cluj-Napoca

Doi barbati au ajuns la spital si un Ferrari a fost facut praf in urma…

5 ore ago

Zelenski l-a demis pe seful serviciului de protectie si paza dupa ce doi agenti ai acestuia au fost acuzati de complot in vederea asasinarii presedintelui

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis joi pe seful serviciului de protectie, la doua zile…

5 ore ago

Slovenia va recunoaste statul palestinian pana la jumatatea lunii iunie

Guvernul sloven a initiat joi procedura de recunoastere a unui stat palestinian ca forma de…

5 ore ago