„Creierul PSD” incaseaza o noua lovitura din partea procurorilor. A fost pus sub control judiciar, ce interdictii i s-au impus

politica

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost pus sub control judiciar incepand de marti de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, pentru o perioada de 60 zile, pentru instigare la dare si luare de mita, cu interdictia de a parasi tara, scrie News.ro. Masura este luata in dosarul privindu-l pe un functionar public din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Olt, acuzat ca a luat mita timp de trei ani de la o firma controlata de catre Valcov.

Darius Bogdan Valcov a fost pus sub acuzare marti de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, anchetatorii sustinand ca acesta a constituit trei societati comerciale, SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL si SCA Ciobanu si Asociatii, ce actionau ca un tot unitar.

„Intrucat nu raspundeau exigentelor profesionale, avand repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis sa coopteze in cadrul uneia dintre acestea, un functionar de la OCPI Olt care sa verifice, in prealabil documentatia intocmita de catre angajatii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – avand ca activitate, cadastru- astfel incat sa nu fie inregistrate multe respingeri de la OCPI. In acest scop, inculpatul a exercitat activitati de determinare mediata, in urma carora alte doua persoane, angajate ale societatii controlate de acesta, i-au dat functionarului din cadrul OCPI, suma de 1.000 lei lunar, in perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniti, care nu erau evidentiati in actele contabile, intrucat functionarul OCPI nu era angajat al societatii comerciale, iar in cadrul atributiunilor sale de serviciu aviza si documentatia intocmita de catre angajatii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Olt.

De asemenea, anchetatorii au emis pe numele inculpatului Darius Bogdan Valcov un ordin de a nu parasi tara ca masura preventiva.

In acelasi dosar, mai este cercetat si fostul consilier democrat-liberal Mircea Dogaru.

Darius Valcov, catalogat de liderii PSD drept „creierul” programului de guvernare, este cel care a facut evaluarea modului in care a decurs guvernarea lui Grindeanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiriĀ aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: