analize

Creste furia. Jurnalista Ramona Ursu: „Incredibil acest Florin Citu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, agresiv, neasumat. Cum e posibil ca acest personaj sa fie lasat in continuare sa conduca Guvernul? Cum?”

Jurnalista Ramona Ursu are o reactie dura dupa ce Florin Citu a pasat asupra altora responsabilitatea pentru esecul campaniei de vaccinare. „Incredibil acest Florin Citu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, agresiv, neasumat. Cum e posibil ca acest personaj sa fie lasat in continuare sa conduca Guvernul? Cum?”, scrie Ursu, indignata. Ursu a scris mai multe carti despre fenomenul Piata Victoriei: „Statul paralel” si „Noaptea ca hotii”.

„Inteleg de la Florin Citu ca nu-i vina lui ca nu se vaccineaza lumea. ‘Eu nu sunt o firma de advertisting, ceea ce poate sa faca Guvernul am facut’. Dupa care, ne mai spune domnul premier ca de vina ar fi influencerii, liderii de opinie, care nu ar fi prestat suficienta munca in folosul comunitatii, pentru a convinge oamenii sa se vaccineze. ‘As vrea sa vad responsabilii din societate, oamenii care sunt lideri de opinie, influencerii pe Facebook, cate ore au dedicat campaniei de vaccinare?’.

Cum ar veni, Citu ia la rost niste privati ca nu au facut treaba pe care el, ca premier, cu tot aparatul lui administrativ, ar fi trebuit sa o faca. Si pentru care sunt platiti fix de acei privati carora le cere Citu socoteala ca n-au miscat campania de vaccinare. Desi in mizeria asta de pandemie, s-a implicat enorm societatea civila pentru a sprijini autoritatile, iar influencerii, oamenii publici pe care ii cearta Citu au scris si vorbit la greu despre importanta vaccinarii. Si doar daca esti orb, nesimtit sau de rea-credinta sa nu vezi asta.

Apoi, care-i faza? Asta e tot ce a putut face Guvernul Romaniei in privinta vaccinarii? Gata, asta-i limita? Pentru dezastrul asta in coordonarea campaniei de vaccinare platim noi aceste autoritati? Ca sa dea vina pe noi ca, dupa ce ca muncim ca dracu ca sa platim taxe si impozite acestui stat impotent, n-am prestat suficente ore pentru a promova vaccinarea, cat considera Citu ca ar fi trebuit sa o facem?

In ianuarie, Florin Citu spunea ca ‘in septembrie vom avea 10,4 milioane de vaccinati’. In martie, acelasi Citu spunea ca ‘vom putea vorbi de o vaccinare a 10 milioane de cetateni in luna august, in loc de luna septembrie’. In Romania, ieri, erau 5.298.707 de persoane vaccinate cu ambele doze.

Mai aflu ca domnul Citu a cerut ‘o ancheta/analiza, pentru ca vreau sa stiu cum a fost pregatit de Ministerul Sanatatii valul patru’. Pai, cum sa fie pregatit? Cu 5 milioane de vaccinati, adica jumatate din ce ne asigura Citu. Doar ca aici nu vorbim despre responsabilitatea Ministerului Sanatatii, deoarece ‘Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, organism interministerial, fara personalitate juridica, este in subordinea Secretariatului General al Guvernului si coordonarea prim-ministrului’. A prim-ministrului, deci. Asa zice legea: https://sgg.gov.ro/…/institutii-in-coordonarefinantare/

Incredibil acest Florin Citu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, agresiv, neasumat. Cum e posibil ca acest personaj sa fie lasat in continuare sa conduca Guvernul? Cum? Ne vrea cineva, cu tot dinadinsul, raul? Campania de vaccinare si gestionarea, in general, a pandemiei sunt praf. Praf si pulbere. Chiar nu mai e nimeni responsabil, cu capul pe umeri, care sa vada interesul tarii, nu doar tabloul infect al alegerilor din PNL?

Chiar nimeni, nimeni responsabil nu vede ca lucrurile au luat-o razna in tara asta?”, a scris Ursu pe Facebook.

Premierul Florin Citu a declarat ca Guvernul a facut tot ceea ce putea face pentru sustinerea campaniei de vaccinare, iar el nu este „o firma de advertising” si poate nici „cel mai convingator om din lume”.

„Eu nu sunt o firma de advertisting, ceea ce poate sa faca Guvernul, am facut. La inceputul acestei pandemii, problema noastra era daca si cand avem vaccinul. Asta era solutia. Dupa aceea, a venit vaccinul, eram criticati ca nu avem fluxuri, ca nu putem sa vaccinam multe persoane. Am rezolvat aceste probleme. Dar pana la urma, in Romania vaccinarea nu este obligatorie. Pot sa fiu acuzat ca eu nu sunt cel mai convingator om din lume, (…) dar as vrea sa vad responsabilii din societate, oamenii care sunt lideri de opinie, influencerii pe Facebook, cate ore au dedicat campaniei de vaccinare? Pana la urma este vorba despre noi toti, vaccinarea ne ajuta pe noi toti. Eu, daca este ceva sa-mi asum, poate eu nu sunt cel mai convingator om din lume, desi m-am dus, m-am vaccinat intre primii, si a doua oara, am fost peste tot in Romania si cred ca la fiecare declaratie am vorbit despre campania de vaccinare. Presedintele Klaus Iohannis, la fel”, a declarat Citu joi, la Digi 24, intrebat daca se simte vinovat ca nu a mers campania de vaccinare.

Totodata, el a fost intrebat de ce crede ca nu a mers campania de vaccinare si a raspuns ca in Romania „de mai multi ani” exista „o campanie antivaccinare puternica”, sustinuta de „partide extremiste”.

„USR are tupeul sa ma cheme in Parlament sa ma intrebe de campania de vaccinare. Dupa ce se elibereaza de influenta celor doua partide nocive – AUR si PSD – putem sa discutam despre orice. Dar pentru ca e un demers al Parlamentului, Ora Guvernului, bineinteles ca voi merge in Parlament si voi explica”, a mai afirmat premierul Florin Citu.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

12 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

12 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

12 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

12 ore ago