Crestere considerabila a salariilor politistilor. Marcel Vela a anuntat o noua ordonanta de urgenta

news

Guvernul a adoptat joi o ordonanta de urgenta prin care zeci de mii de politisti care au castigat in instanta recalcularea drepturilor salariale vor primi mai multi bani. 

„Aceasta ordonanta de urgenta face un act de dreptate”, a spus Marcel Vela, precizand ca aceasta „asigura punerea in aplicare a efectelor juridice a deciziei ICCJ si prin ea se vor reaclcula drepturile salariale pentru politistii care au salariu lunar mai mic decat nivelul maxim aflat in plata pentru fiecare functie, grad, treapta, gradatie, vechime in functie daca isi desfasoara activitaea in acelasi conditii”, a spus el.

Ministrul a adaugat ca Guvernul va sustine impactul financiar al acestei masuri si va asigura plata esalonata a drepturilor salariale recalculate pentru ultimii trei ani.

Fiecare politist poate beneficia in medie de o crestere salariala lunara de cel mult 400 de lei brut.

„Inregistram aproximativ 68.000 de politisti pentru care acest act face dreptate cu privire la cuantumul sporului de fidelitate, 18.000 de cadre pentru sporul pentru absolvirea institutiilor de invatamant superior si 6.000 de politisti pentru cuantumul sporului de pericol deosebit”, a mai spus Vela.

Mai mult despre:

Comentarii: