Crestere economica. Florin Citu ii executa iar pe PSD-isti: „Domnule Ciolacu, sper sa va gaseasca sanatos comunicatul INS!”

politica

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a dat publicitatii un nou mesaj usturator la adresa liderilor PSD, dupa ce INS a anuntat ca PIB a fost mai mare in primul trimestru al acestui an, comparativ cu ultimul trimestru din 2019.

„Domnule Ciolacu, sper sa va gaseasca sanatos comunicatul INS! INS CONFIRMA estimarile mele!

Masurile implementate de noi au avut efect si economia a crescut in termeni reali in primul trimestru din acest an. In ciuda tuturor piedicilor si a scenariilor apocaliptice venite de la PSD si de la trompetele lor din spatiul public. V-am spus ca facem lucruri fantastice!

Bineinteles ca in 2020 nu mai putem avea cresterea economica estimata la inceputului. Bineinteles ca vom avea un deficit mai mare. Dar am promis ca facem totul pentru a limita efectele negative ale acestei crize pentru romani.

Masurile luate de noi, guvernul liberal, impreuna cu cifrele pentru primul trimestru, imi dau increderea ca economia incepe sa si revina din trimestrul trei si vom avea o dinamica in V.

‘COMPARATIV CU TRIMESTRUL IV 2019, PRODUSUL INTERN BRUT IN TRIMESTRUL I 2020 A FOST, IN TERMENI REALI, MAI MARE CU 0,3%. Fata de acelasi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 2,4% pe seria bruta si cu 2,7% pe seria ajustata sezonier’ – INS

Aceast mesaj trebuie citit in special de Ciolacu ‘pune mana pe carte’, Alfred ‘MiniMiss’ si Budai ‘the driver’. Ca sa vedeti ca nu sunt rautacios am facut eu efortul sa va explic acest comunicat. Nu-l intelegeati daca-l citeati singuri”, a scris Citu pe Facebook.

Produsul Intern Brut (PIB) a crescut in primul trimestru din acest an cu 2,4%, serie bruta, comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar fata de trimestrul anterior cresterea este de 0,3%, conform datelor semnal publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

Ca serie ajustata sezonier, in primele trei luni ale acestui an, PIB a avut un avans de 2,7% comparativ cu perioada similara din 2019.

„Seria ajustata sezonier a Produsului Intern Brut trimestrial a fost recalculata ca urmare a includerii estimarilor pentru trimestrul I 2020, fiind inregistrate diferente fata de varianta publicata in Comunicatul de presa nr. 91 din 7 aprilie 2020. Estimarile ‘semnal’ precum si cele provizorii ale Produsului Intern Brut trimestrial sunt afectate de dificultatile create de criza pandemica si de instituirea starii de urgenta. Aceste dificultati au fost legate de colectarea datelor de baza care reprezinta intrari pentru conturile nationale si s-au concretizat printr-o crestere a ratei de non-raspuns. Pentru completarea informatiilor au fost utilizate surse alternative pentru a afecta, cat mai putin posibil, calitatea indicatorilor produsi. Conform practicii curente, datele publicate astazi vor face obiectul unor revizuiri, conform calendarului comunicatelor de presa si a politicii de revizuire a conturilor nationale publicate pe site-ul INS, pe masura ce noi surse de date devin disponibile. In conditiile actuale, revizuirile ar putea fi mai mari decat de obicei”, precizeaza INS.

Mai mult despre: ,

Comentarii: