news

„Cretini pana la capat”. Smecheria la care recurge Guvernul Dancila-Dragnea pentru a inhata pensiile a milioane de romani care cotizeaza la Pilonul II

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat, marti, ca romanii care cotizeaza la Pilonul II de pensii vor avea posibilitatea de a opta, de a ramane in acest sistem sau de a-si transfera banii la Pilonul I, unde vor fi adminstrati de stat. Dar modul in care vor opta este foarte dubios, tradand intentia guvernului de a inhata acesti bani.

Teodorovici a spus ca romanii care vor sa ramana sa Pilonul II trebuie sa faca o cerere in acest sens, altfel banii lor vir fi transferati automat la Pilonul I. Jurnalistul Liviu Avram este revoltat de aceasta stratagema.

„Cretini pana la capat. Teodorovici: ‘Romanii care nu-si vor exprima optiunea intre Pilonul I si Pilonul II vor fi automat trecuti la Pilonul I de pensii’. Nu, taticu, daca eu sunt deja la Pilonul II, ma lasi dracului acolo. Si ma treci integral la Pilonul I doar daca eu cer asta”, a scris Avram pe Facebook.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marti, ca romanii pot opta intre Pilonul 1 si Pilonul 2 de pensii, precizand ca la nivelul Guvernului va fi o discutie pe aceasta tema.

Eugen Teodorovici a precizat ca nu va fi nicio ordonanta de urgenta, iar oferirea posibilitatii pentru contribuabil sa aleaga intre Pilonul 1 si Pilonul 2 se va face printr-un mecanism ce va fi discutat in Guvern. „Am spus ca se lucreaza la un mecanism care sa asigure in piata o posibilitate de a alege pentru contribuabil intre Pilonul I si Pilonul II. Deci, nimic ascuns, nimic altceva decat ceva care e normal pentru orice contribuabil”, a mai declarat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Nou scandal de proportii la AUR: candidatul la primaria sectorului 6 si-a dat demisia din partid si afirma ca „AUR e o iluzie dirijata de un Gunoi!”

Desemnat in luna martie de AUR drept candidat la Primaria Sectorului 6, Valentin Florea si-a…

13 minute ago

Puiul de orca ramas captiv intr-o laguna de langa insula Vancouver este in sfarsit liber

Un pui de orca ramas blocat intr-o laguna de langa insula Vancouver timp de mai…

22 de minute ago

In Voluntari se nasc genii: „Unul dintre primele cuvinte rostite de fiul meu, Zian, a fost «infrastructura»”, se lauda Gabriela Firea – VIDEO

Fostul primar al Bucurestiului, Gabriela Firea, care este actualul candidat al social-democratilor pentru postul de…

46 de minute ago

Mii de oameni ies pe strazi in orasele din Australia pentru a cere legi mai dure privind violenta impotriva femeilor. In 2024, o femeie a fost ucisa la fiecare patru zile

Violenta impotriva femeilor a devenit o „epidemie” in Australia, a declarat sambata prim-ministrul Anthony Albanese,…

50 de minute ago

Peste 70 de tornade in SUA. Case distruse si pagube importante in Nebraska si Iowa

70 de tornade au fost inregistrate vineri in Statele Unite, de American Weather Services (NWS),…

O oră ago