externe

Mii de oameni ies pe strazi in orasele din Australia pentru a cere legi mai dure privind violenta impotriva femeilor. In 2024, o femeie a fost ucisa la fiecare patru zile

Violenta impotriva femeilor a devenit o „epidemie” in Australia, a declarat sambata prim-ministrul Anthony Albanese, in timp ce mii de oameni au participat la mitinguri din Sydney si alte orase mari in care au cerut legi mai dure privind violenta de gen, potrivit Reuters.

Mitingurile au fost stimulate de un val de violenta impotriva femeilor, potrivit guvernului anul acesta o femeie fiind ucisa la fiecare patru zile. Cel mai recent atac a fost cel de la Sydney, cand un barbat inarmat a injunghiat sase persoane, dintre care cinci erau femei.

Protestatarii care cer legi penale mai puternice s-au adunat in Sydney, capitala statului New South Wales, pentru un miting si apoi un mars care a blocat strazile orasului. Unii protestatari purtau pancarte pe care scria „Respect” si „Fara violenta”.

In capitala Australiei de Sud, Adelaide, s-a estimat ca aproximativ 3.000 de persoane s-au adunat in fata cladirii parlamentului din oras.

Premierul Albanese a declarat ca va participa duminica la un miting din capitala nationala, Canberra. „Voi merge alaturi de femei prin Australia pentru a spune ca este suficient. Violenta impotriva femeilor este o epidemie. Trebuie sa ne straduim mai mult”, a spus Albanese pe platforma de socializare X.

Proteste similare au fost programate in Perth, Melbourne, Hobart si Brisbane.

Violenta bazata pe gen este o problema continua in Australia, o natiune cu 26 de milioane de locuitori. In 2021, zeci de mii de persoane au protestat fata de acuzatiile de abuz sexual si comportament neadecvat in unele dintre cele mai inalte functii.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

2 ore ago

S-a deschis cel mai mare „aspirator de poluare” din lume. Iata cum functioneaza

„Cea mai mare fabrica din lume” pentru aspirarea poluarii care incalzeste planeta din atmosfera, ca…

5 ore ago

Ploiesti: Un barbat s-a aruncat in gol de la etajul 6

Un barbat in varsta de 55 de ani din Ploiesti a murit dupa ce s-a…

6 ore ago

Filmare la Cluj, doi politisti se chinuie sa retina un individ agresiv. Politista pulverizeaza spray si in fata colegului ei – Video

Doi politisti din Cluj s-au chinuit miercuri sa bage in masina politiei un individ care…

45 de minute ago