Crin Antonescu face lumina in razboiul dezvaluirilor declansat de Dragnea si Ponta. Cine minte mai mult dintre cei doi combatanti pesedisti

politica

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, intervine in razboiul dintre Victor Ponta si Liviu Dragnea, care se acuza reciproc se slugarnicie fata de SRI. Antonescu a explicat cum au fost numiti procurorii-sefi si cum s-a format primul guvern USL.

„Legat de momentul numirii procurorilor, nu stiu culisele, nu stiu cum a ajuns Victor Ponta la decizia respectiva. Se cunoaste ca Ministerul Justitiei era asumat de PNL si de comun acord cu Victor Ponta eu am propus-o pe doamna judecator Pivniceru pentru ca nu era un om politic, era un personaj cu prestigiu consolidat in justitie si trebuia sa rezolve problema aceasta complicata a numirii procurorilor.

Doamna Pivniceru a pornit pe ideea de a deschide un concurs pentru numiri, de a cauta oameni noi. Eu nu aveam nimic de impartit cu doamna Kovesi, dar porneam pe ideea ca e bine sa mergem si pe alta varianta date suspiciunile si discutii politicieni de legaturi cu Basescu. Mona Pivniceru a lucrat in sensul acesta pana cand Ponta i-a cerut sa faca niste numiri negociate politic, lucru la care si eu si doamna Pivniceru ne-am opus. Doamna Pivniceru a demisonat si eu n-am mai dorit sa ne asumam Ministerul Justitiei in aceste conditii si Ponta si-a asumat ministerul. Se stie ca m-am opus public nu acestor persoane propuse ci ideei ca acestea sunt propuse dupa negocieri cu Basescu.

Nu stiam la vremea respectiva de Elena Udrea sau de Maior sau de altcineva. De Maior puteam banui, de Elena Udrea marturisesc ca atunci nu”, a declarat Crin Antonescu la B1 TV.

El a oferit detalii si despre momentul formarii primului guvern USL. Dragnea l-a acuzat pe Ponta ca numirile in guvern au fost facute la indicatiile lui George Maior, fostul sef al SRI.

„Parti din cele declarate de cei doi (Dragnea si Ponta) sunt adevarate, in sensul ca le pot confirma, restul nu stiu, despre lucruri la care nu am fost de fata nu am stiinta. Nu stiu care spune adevarul si care minte, e probabil sa spuna amandoi adevarul.

Vorbim de guvernul Ponta 1, cel de dupa caderea guvernului Mihai Razvan Ungureanu si inainte de castigarea alegerilor de catre USL. Este foarte adevarat ca a fost un guvern format politic, era o alianta pe baza de paritare. Cel putin jumatate a fost treaba PNL si sub nicio forma nimeni nu s-a amestecat in numiri, decizia a fost luata de mine. Si intradevar decizia si momentul relatat a constant in lunga dezbatere cu participantii si locul pe care Dragnea si Ponta l-au indicat”, a afirmat Crin Antonescu.

Fostul lider liberal a confirmat si discutii aprinse privind cine urma sa preia Ministerul de Interne, initial postul fiind dorit foarte mult de Liviu Dragnea, dar in cele din urma ajungand sa fie ocupat de Ioan Rus.

„La Ministerul de Interne ne-am inteles sa revina PSD si toata discutia care durat cateva ore bune, o discutie in 4 – Ponta, Dragnea, eu cu Hellvig- discutia a fost in jurul ocupantului acestui mister. Se stia ca Dragnea va fi titularul postului. La momentul in care ne-am intalnit, Ponta a venit cu alta varianta. Nu stiu cu cine s-a consultat si in ce fel. El a venit acolo si si+a asumat varianta ca merge cu Ioan Rus.

Eu nu agream varianta cu Ioan Rus si discutia a fost lunga si s-a incheiat cu Ponta spunand ca e postul PSD si este decizia mea si asta a fost”, a spus Antonescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: