Cristache spumega, sustine ca il ataca statul paralel. Spune ca merita 6.000 euro/lunar pentru ca se bate cu SRI

news

Moderatorul emisiunii Romania 9 de la TVR, Ionut Cristache, reactioneaza violent dupa ce Libertatea a dezvaluit ca are un salariu de aproximativ 6.000 de euro, din bani publici. El sustine ca aceste dezvaluiri reprezinta un atac al statului paralel.

”Cu atat ma puteau lua! Nu am origini nesantoase, nu am afaceri, nu am contracte, nu prezint zilele orasului x sau petreceri campenesti, nu moderez conferinte, nu frecventez cercuri politice, atat mi-au putut gasi, un salariu, culmea, si aici au dat gres, atat de disperati sunt sa ma agate cu ceva!, dar propaganda a inceput sa arunce deja in ventilator, inutil sa detaliez acum! Pentru asta voi merge in instanta, asa e viata in Romania, nefireasca. Nu pot sa nu constat un lant de coincidente si ca serviciile s-au vitaminzat si ele in ultima perioada!

Garnizoanele SRI functioneaza inclusiv in institutia publica, pare-se! Sunt ca bacteriile captive in gheata! Trec la treaba dupa fiecare era glaciara! Ganditi-va ca moderez singura emisiune de pe piata, si la tv publica, care nu s a sfiit sa atace conducerea SRI si sa-i amendeze derapajele! Va reamintesc faptul ca la Romania 9 s-a discutat prima data despre un protocolul semnat de directorul SEI, Hellvig si procurorul general, Lazar!

Nota de plata pt. curaj si libertate trebuia sa vina si eu trebuie sa o plateasc, drept dovada. Semnale au tot fost, m-am facut ca nu le vad.

Ultimul, campania mincinoasa cu “fuga de politie” si “conducerea fara permis”! Mai apoi filajul si minciuna cu o presupusa masina care nu-mi apartinea, asumat de un “jurnalist” actionar al unei reviste la lansarea caruia a participat seful SRI insusi. Acum asistam la asta. Sper ca cei care dirijeaza astfel de operatiuni sa se potoleasca si sa inteleaga ca nu ma intimideaza. Nu pot sa nu constat ca si campania cu “fuga de politie” a inceput tot in Libertatea.

Despre cativa sefuleti mai noi de pe acolo, fara sa generalizez, presa a tot scris. Parinti securisti, copii de nomenclaturisti, acum platesc si ei din datoriile parintilor sau din ale lor, daca mergem pe firul acesta! Voi merge in instanta chiar daca demersul meu va fi aproape inutil! Peste aproximativ doi ani, cand voi castiga procesul nu va mai interesa pe nimeni ca am fost pagubit, jignit, injurat pe nedrept, dar imi asum, asta e! Sa faci presa libera in Romania a devenit sport extrem. Bine ca iubesc adrenalina!”, anunta Cristache intr-un comunicat de presa.

Ionut Cristache, realizatorul emisiunii Romania 9 de la TVR, incaseaza un salariu lunar de peste 26.000 de lei (aproximativ 5.650 de euro). Cristache s-a remarcat prin numeroase emisiuni slugarnice la adresa PSD, marea majoritate a invitatilor sai fiind politicieni si analisti pro-PSD si anti-DNA.

Conform contractului incheiat de Cristache cu TVR, dat publicitatii de Libertatea, realizatorul emisiunii Romania 9 are un salariu brut de 36.550 de lei, adica in mana jurnalistul ia 26.377 lei. Pentru acesti bani, el trebuie sa realizeze cel putin 10 emisiuni lunar, in conditiile in care show-ul sau, Romania 9, este zilnic, de luni pana joi. Fata de acest salariu fix, teoretic, banii primiti in mana sunt mai multi. Asta pentru ca de primirea salariului depinde realizarea unui rating cu cel putin 30% mai mare decat media postului. Lucru care nu este dificil de realizat, avand in vedere ca emisiune este in prime-time, adica perioada in care cele mai multe televizoare din Romania sunt deschise.

Emisiunea sa a reusit sa se claseze in luna septembrie pe pozitia 14 in topul talk-showurilor din Romania, cu 173.000 de telespectatori pe minut.

Prin comparatie, un reporter castiga in TVR in medie 3.000 de lei pe luna. Fostul director general al TVR, Irina Radu, a castigat in 2017, potrivit declaratiilor de avere, undeva pe la 14.000 de lei pe luna, respectiv putin peste 3.000 de euro.

Salariul lui Cristache este de doua ori mai mare si fata de al presedintelui Romaniei. Confriom unor informatii date publicitatii chiar de catre Ministerul Muncii, presedintele Klaus Iohannis avea in luna ianuarie a anului 2018, dupa mariri, o indemnizatie neta de 13.338 de lei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: