Cristescu, facut knockout. Ministrul Ion Stefan s-a dus direct la DNA, asa cum a promis: „Sunt dispus sa renunt la imunitate si sa se faca lumina”

news

Ministrul Dezvoltarii, Ion Stefan, s-a prezentat vineri dimineata la DNA, el afirmand ca a venit in fata procurorilor anticoruptie din proprie initiativa.

„Este o minciuna faptul ca am fost invitat, chemat, intr-un fel sau altul, la DNA. Nu, am fost din proprie initiativa pentru a ma pune la dispozitia organelor de ancheta. (…) Sunt un ministru care nu pot fi acuzat si nu vreau sa accept sa fiu acuzat vreodata de coruptie, intr-un fel sau altul”, a declarat Ion Stefan, la Digi 24.

El a spus ca a fost acuzat intr-o emisiune ca ar avea „relatii neprincipiale” cu un om de afaceri din Satu Mare si l-a chemat pe Radu Cristescu (PSD), fost secretar de stat in guvernul Dancila, ca sa aduca dovezi in acest sens pentru a lamuri lucrurile. „Sunt dispus sa renunt la imunitate si sa se faca lumina”, a subliniat el.

„Eu personal m-am prezentat din proprie initiativa. Am spus aseara intr-o emisiune ca dimineata ma voi prezenta la ora 8 (…) pentru a ma pune la dispozitia organelor de ancheta si l-am invitat si pe domnul Dan (Radu Cristescu, n.red.) sa ne intalnim la DNA, sa punem cartile pe masa pentru a vedea care e situatia. Eu sunt un ministru care nu pot fi acuzat si nu suport sa fiu acuzat de coruptie intr-un fel sau altul”, a spus Ion Stefan, la Digi24.

„In cadrul unei emisiuni, aseara, dl. Cristescu m-a acuzat ca as avea relatii neprincipiale cu un cetatean din Satu Mare care a faca o tranzactie cu CJ Satu Mare, consiliul judetean care a primit printr-o Hotarare de Guvern 974 o suma de bani de la guvern pentru cumpararea bibliotecii judetene din Satu Mare. De aici ca tranzactia de la Satu Mare s-a facut nu stiu cum… Eu nu am fost in emisiune, ce am inteles prin telefon, eram acuzat ca sunt intr-o relatie neprincipiala cu unul dintre actionari”, a adaugat ministrul Dezvoltarii.

„Pentru a lamuri situatia l-am invitat la DNA, sa ne lamurim, daca dansul are cea mai mica informatie ca eu as avea vreo legatura cu acest caz, atunci sunt dispus sa renunt la imunitate si sa se faca lumina”, a mai spus Ion Stefan.

Ministrul a adaugat ca „prea mult s-a tratat cu superficialitate banul public. De cand sunt ministru am trimis Corpul de control in toata tara. (…) Am nemultumit pe multi.”

„Voi continua controalele in teritoriu pentru identificarea neregulilor din executarea acestor lucrari prin PNDL 1 si 2, chiar daca vor fi multi nemultumiti. Nu voi da un centimetru inapoi, aceste controale vor continua”, a subliniat el

„Ce s-a intamplat azi in interior la DNA este o discutie intre mine si organele de ancheta, nu va pot face publica aceasta discutie”, a precizat Ion Stefan, despre vizita din aceasta dimineata de la DNA.

El a negat ca a facut plangere penala lui Dan Cristescu. „Nu, nu ma ocup cu plangeri penale. Eu vreau sa elucidez cazul, eu ma ocup de mine si de minister.”

„Ce s-a intamplat pana acum cu fostii conducatori ai Ministerului Dezvoltarii, cu Dragnea, Shhaideh, nu se mai intampla astazi”, a mai spus ministrul Dezvoltarii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: