Cristian Diaconescu isi face cruce in fata „rotativei” PNL-PSD: „Nu stiu sa functioneze undeva in lume”

politica

Presedintele PMP, fostul ministru Cristian Diaconescu, este sceptic in ceea ce priveste detinerea, prin rotatie, a functiei de prim-ministru de catre PNL si PSD in viitoarea coalitie de guvernare. El nu crede ca „nivelul de intelegere politica este atat de mare in partidele din Romania incat sa intre intr-un astfel de mecanism”.

„Am mari rezerve in legatura cu aceasta rotativa. Pare un fel de cosmetizare a unei intelegeri silite ce incearca sa se ofere mai ales activului de partid, ca si o varianta. (…) Nu stiu sa functioneze undeva in lume. E drept, nici nu am un precedent sa va spun. M-au intrebat studentii la Universitatea americana cum intr-o tara in care cei aflati intr-o coalitie isi dau jos propriul guvern. Deci, asa ceva nu am mai auzit. (…) Sunt niste situatii paradoxale si nu cred ca nivelul de intelegere politica este atat de mare in partidele din Romania incat sa intre intr-un astfel de mecanism”, a afirmat Cristian Diaxconescu in emisiunea Insider Politic difuzata duminica de Prima Tv, citat de news.ro.

Diaconescu se arata „ingrijorat” de faptul ca romanii sunt din ce in ce mai putin interesati sa iasa la vot

In ceea ce priveste unul dintre subiectele aflate pe agenda discutiilor dintre PNL si PSD, cel al desfiintarii Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie, fostul ministru al Justitiei considera ca aceasta „se poate desfiinta, trebuie desfiintat, poate si ca valoare de semnal”, iar dosarele aflate in instrumentare la aceasta sectie sa fie impartite la celelalte parchete in functie de competenta acestora.

„Ideea de a avea o justitie preferentiala – in bine sau in rau, fara indoiala – grefata pe faptul ca exista o neincredere sistemica in legatura cu tot ceea ce se intampla in fostele state comuniste care au intrat in Uniunea Europeana genereaza acest tip de perceptie. (…) Legarea justitiei de folosirea fondurilor europene ne poate, gestionata prost in Romania, sa ajungem in situatia sa pierdem banii. Mai spun un lucru: nu se poate renegocia PNRR-ul, sub nicio forma. Va spune cineva care mai tine legatura cu diversi fosti si actuali demnitari europeni. Ideea de a renegocia PNRR-ul nu poate fi substantiata decat in situatii cu totul si cu totul exceptionale. Dar, oricum, cata vreme ar fi aceasta renegociere pusa in opera printr-o decizie a Guvernului – nu ca se duce x si y sau nu stiu ce europarlamentar pe la Bruxelles si ridica acest subiect – in acel moment se opreste finantarea pana se termina renegocierea”, a mai afirmat fostul ministru.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: