Cristian Tudor Popescu acuza: „Noul ministru al Culturii a incalcat legea cand a depus juramantul in fata lui Iohannis”

actualitate

Noul ministru al Culturii, George Ivascu, a schimbat textul juramantului de credinta pe care trebuie sa il rosteasca in fata presedintelui Iohannis. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu considera ca ce a facut Ivascu este ilegal.

Ivascu a inlocuit „poporul roman” cu „poporul meu” in juramantul depus la Palatul Cotroceni.

Juramantul standard rostit de toti ministrii a fost acesta: „Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”.

Insa Ivascu a eliminat cuvantul „roman” si a spus: „Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului meu”.

Citeste si: Masonul numit in fruntea Ministerului Culturii a schimbat juramantul depus in fata presedintelui Romaniei. A eliminat „roman” din juramant

Cristian Tudor Popescu a avut o reactie dura fata de inovatia lui Ivascu.

„Domnul George Ivascu a modificat cu de la sine putere textul juramantului, nu a respectat textul prevazut de lege. A spus ‘poporul meu’ ca un rege sau un voievod, nu cred ca-i permite legea sa rosteasca altfel juramantul decat cum se prevede pe hartie”, a spus CTP la Digi24.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: