Familia Iohannis, atacata foarte murdar de „maestrul” Cristoiu: „Este un defect lasat de Dumnezeu ca nu are copii”

politica

Ion Cristoiu reia atacul lansat de PSD si Gabriela Firea in campania electorala din 2014 la adresa familiei lui Klaus Iohannis. Cristoiu spune acum ca faptul ca presedintele nu are copii este „un defect pe care i l-a lasat Dumnezeu”.

Intr-un articol in care ataca declaratiile presedintelui privind organizarea bacalaureatului, intitulat sugestiv „In cazul Bacalaureatului 2020, Klaus Iohannis gindeste ca si cum n-are avea copii”, Cristoiu reia tema murdara de atac lansata de Firea in 2014.

„I s-a reprosat lui Klaus Iohannis ca n-are copii. E un repros incorect. Intr-un interviu din septembrie 2014, candidatul de atunci Klaus Iohannis a recunoscut ca vina pentru asta ii apartine. Nu poti reprosa cuiva un defect pe care i l-a lasat Dumnezeu. I se poate reprosa insa lui Klaus Iohannis ca gindeste ca unul care n-are copii. Eu de exemplu n-am copil care trebuie sa dea Bacalaureatul anul acesta. Da, dar pot gindi ca un parinte de copil.

Cum adica? Un elev stralucit, care s-a pregatit zile si nopti pentru o nota buna la Bacalaureat, pica examenul (pentru ca asta inseamna neprezentarea) numai si numai pentru ca o chinezarie de aparat i-a gasit o temperatura de peste 37,3? Dar nu numai atit. Elevii straluciti, elevii silitori vor avea emotii nu in legatura cu subiectul tras la examen, ci in legatura cu examenul termoscanarii. In cazul unui elev care decide sa nu se prezinte la Bacalaureat lucrurile sint limpezi. Isi asuma constient venirea in toamna. La fel se intimpla si cu elevul care nu se poate prezenta pentru ca e bolnav. Dar elevul care n-are nimic? Cum se va duce el pina la intrare mort de emotie la gindul ca o simpla cifra ii va distruge destinul, pentru ca aminarea pe toamna inseamna imposibilitatea de inscriere la facultate?

Ni se va spune ca termoscanarea e o operatiune de ochii lumii, ca nu s-a vazut pina acum roman respins de la intrarea in magazin pe motiv ca aparatul a aratat peste 37,3. Dar chiar daca nici un elev nu va fi trimis acasa pe motiv de temperatura ramine crima, pentru ca nu e altceva decit o crima morala de a chinui un adolescent, de a-l face sa aiba emotii pina la intrarea in scoala. Emotii impartasite si de familie. S-a gindit o clipa Klaus Iohannis cind a impus aceasta masura iresponsabila, cinica, la ce inseamna pentru un parinte sa-si vada copilul trimis acasa de rezultatul unei chinezarii?

Nu, nu s-a gindit. Pentru asa ceva trebuie sa gindesti ca si cum ai avea copii”, a scris Cristoiu pe blogul lui.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis in 2014, in unanimitate, ca declaratiile purtatorului de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD, Gabriela Firea, prin care aceasta l-a atacat pe Klaus Iohannis pe motiv ca nu are copii „reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situatiei familiale”. „Colegiul director condamna public astfel de declaratii, considerandu-le ca fiind discriminatorii”, a precizat CNCD.

Afirmatiile de atunci ale Gabrielei Firea:

Nu esti un om complet fara sa cresti un copil

Eu va spun sincer ca am prieteni de familie care nu au putut avea in mod natural, biologic, copii din motive de sanatate si au infiat (…) pentru ca un parinte este mult atent, mult mai sensibil, la viata celor din jur pentru ca se gandeste la propri copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci cand creste un copil de la primele zile pana la maturitate. Sunt niste etape ale vietii pe care un om fara copii, un om care traieste intr-o casa rece, fara sa se auda ganguritul bebelusilor, primii pasi, primele note de la scoala, nu are cum sa le simta. Si iti marcheaza psihologic intreaga existenta acest fapt.

In toate statele civilizate cei care doresc sa ajunga presedinti provind din familii complete, sunt casatoriti, au copii, au nepoti, au trecut prin toate etapele vietii. Toate familiile din Romania nu au aceste aspiratii sa ne conduca pe noi toti ceilalti, romanii, laolalta

Mai mult despre: ,

Comentarii: