Critici la adresa lui Merkel privind IMIGRANTII: „Nu putem sa-i primim aproape pe TOTI”

externe

Coalitia cancelarului german Angela Merkel a parut divizata duminica in privinta modului in care trebuie gestionat afluxul de solicitanti de azil, un partener-cheie din coalitie afirmand ca este „o decizie gresita” sa li se permita intrarea in tara miilor de migranti izolati in Ungaria, relateaza DPA.

Uniunea Crestin-Sociala (CSU), partidul cu sediul in Bavaria aliat al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), a afirmat ca Angela Merkel trebuie sa transmita clar ca alte natiuni europene trebuie sa imparta povara.

„Nu putem pe termen lung sa primim aproape toti refugiatii cand sunt 28 de state membre UE”, a declarat liderul CSU Horst Seehofer, avertizand ca afluxul ar putea eroda sprijinul public pentru politica de azil liberala a guvernului.

„Nicio societate nu poate suporta asa ceva”, a adaugat el.

Germania asteapta 800.000 de solicitanti de azil in acest an, mai mult decat orice alta tara din UE. Cresterea dramatica a numarului de sosiri a produs ingrijorare la nivelul autoritatilor locale, care solicita mai multe fonduri de la guvernul federal, dupa ce Berlinul a anuntat ca sirienii care au parasit tara din cauza razboiului civil sunt bineveniti.

Peste 13.000 de imigranti, majoritatea refugiati din Siria, au intrat in Germania din Austria de sambata.

Guvernul german ar urma sa anunte un pachet bugetar in valoare de 5 miliarde de euro pentru a ajuta autoritatile locale sa gestioneze afluxul de refugiati. De asemenea, guvernul de la Berlin vrea sa faca procedura de azil mai eficienta, reducand timpul de solutionare a cererilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: