Criza amenzilor. Bihor, judetul cu cele mai mari amenzi. Prahova, judetul cu cei mai multi amendati

news

Expert Forum a realizat o statistica privind amenzile date in perioada starii de urgenta. Cele mai mai amenzi s-au dat in judetul Bihor, in timp ce cele mai multe amenzi s-au dat in Prahova.

Expert Forum a solicitat date de la toate inspectoratele de politie din tara. Majoritatea IJP-urilor au raspuns solicitarii noastre incadrandu-se in termenul legal standard prevazut de lege. Exceptiile au fost Bucuresti, Olt si Vaslui. Politia Romana s-a eschivat de la raspuns informandu- ne ca vom primi informatiile de la IPJ-uri”, mentioneaza Expert Forum.

Principalele concluzii ale studiului realizat de Expert Forum:

Judetele cu cele mai mari valori totale ale amenzilor aplicate pe intreaga perioada sunt Bihor, Dolj, Iasi, Prahova si Timis. Judetul Bihor a aplicat insa cele mai mari amenzi si se remarca detasat cu suma totala de 40.607.840 RON, dublu fata de judetul imediat urmator, Dolj, care a aplicat amenzi in valoare de 17.926.669 RON. Astfel, in judetul Bihor valoarea medie a amenzilor a fost de 13.040 RON, de aproape 5 ori mai mare decat judetul imediat urmator – Tulcea cu 2.798 RON valoarea amenzii medii.

Judetele cu cele mai mici sume totale ale amenzilor aplicate sunt Gorj, Covasna, Arad, Hunedoara si Harghita. Prin comparatie Gorj a aplicat amenzi in total de 1.090.900 RON, o suma de aproape 40 de ori mai mica decat judetul Bihor.

Cel mai mare numar de amenzi a fost aplicat in judetul Prahova (11462), urmat de Constanta (9556), Iasi (8720), Dolj (7846) si Timis (7658).

La polul opus, judetele care au aplicat cel mai mic numar de amenzi sunt Gorj, Covasna, Mehedinti, Tulcea si Harghita.

Valoarea medie a amenzilor aplicate a fost de peste 2000 RON in 14 judete din Romania, o suma foarte mare avand in vedere ca venitul mediu net in Romania, martie 2020, este de 3294 RON.

Citeste AICI raportul integral.

Mai mult despre:

Comentarii: