CRIZA in Capitala. Firea promitea ca merge la Bruxelles dupa fonduri UE, insa s-a dus in CONCEDIU

politica

Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, afirma ca exista riscul unei noi crize in Capitala in ceea ce priveste furnizarea apei calde si a caldurii, in conditiile in care primarul general Gabriela Firea nu s-a deplasat inca la Bruxelles pentru a solicita fonduri europene in vederea rezolvarii situatiei RADET-ELCEN.

„Primaria Capitalei se face ca nu intelege ideea: ideea este ca, in plina criza RADET-ELCEN, primarul Firea promitea ca in maximum doua saptamani merge la Bruxelles dupa bani europeni si a uitat sa se duca. (…) In timpul asta, RADET pierde 1,2 tone de apa pe ora prin conductele retelei — dupa cum declara chiar conducerea RADET si cresc datoriile la ELCEN si ale ELCEN la Romgaz si asa vom ajunge la o noua criza in care Bucurestiul va ramane fara apa calda sau caldura”, afirma Cristian Busoi intr-un comunicat de presa.

Busoi sustine ca din „calendarul de investitii trimis de Primaria Generala la Ministerul Fondurilor Europene” reiese ca „este raspunderea Guvernului, nu a Primariei Capitalei”.

Seful liberalilor bucuresteni critica, in context, si etapele anuntate de Primaria Capitalei pentru realizarea proiectului privind „instalatia de valorificare energetica a deseurilor”, pe care-l considera „necesar ca aerul, pentru ca actuala retea a RADET este invechita”.

„Pe scurt, pana in ianuarie 2018, primaria face ‘studii’, iar proiectul il construieste — atentie! — ‘pana in 2022’. Speram cu totii sa apucam momentul, peste sase ani, adica cu trei ani peste momentul cand dna Firea va lasa cu inima sfasiata Primaria pentru o demnitate de mai mare responsabilitate”, mai afirma Busoi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: