Criza in Romania. Presedintele Frantei i-a cerut o intalnire intre patru ochi premierului Tudose

news

Antena 3 anunta ca presedintele Frantei, Emmmanuel Macron, aflat in vizita oficiala la Bucuresti, i-a solicitat o intalnire intre patru ochi premierului PSD Mihai Tudose. Aceasta intrevedere neobisnuita a inceput dupa ora 16.00.

Solicitarea presedintelui francez are loc in contextul in care Romania este zguduita de o noua criza, dupa ce ministrul Justitiei a anuntat un pachet de legi de „reformare” a justitiei care a starnit ingrijorare nu numai in tara, ci si la nivelul Comisiei Europene.

”Comisia a vazut stirile din presa. Solicitam autoritatilor romane proiectele de legi si explicatii suplimentare. Apoi vom studia cu atentie. Intre timp, vrem sa vedem ca autoritatile romane au urmat recomandarea noastra din raportul din ianuarie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitie.

Ireversibilitatea progreselor realizate de Romania in lupta impotriva coruptiei, din ultimii zece ani, este esentiala pentru Comisie. Comisia este pregatita sa coopereze cu Romania in ceea ce priveste obiectivele MCV” , a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene pentru hotnews.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: