Criza in SUA. Activitatile guvernului sunt blocate, dupa esecul negocierilor din Senat privind finantarea bugetara

externe

Activitatile guvernului american au fost oprite in mod oficial vineri noaptea, dupa ce republicanii si democratii din Senat nu au reusit sa ajunga la un acord de ultim moment pentru continuarea finantarii bugetare, din cauza neintelegerilor majore legate de imigratie si securitatea la granite, transmite Reuters, citati de Hotnews.

Intr-o sedinta loc vineri noaptea, senatorii au blocat un proiect care prevedea prelungirea finantarii guvernului pana pe 16 februarie. Proiectul avea nevoie din sustinerea a 60 din cei 100 de senatori, dar doar 50 au votat in favoarea acestuia.

Majoritatea democratilor s-au opus proiectului din cauza esecului eforturilor lor de a include masuri de protectie pentru sute de mii de tineri imigranti cunoscuti sub numele de ”Dreamers”.

Negocierile de urgenta dintre liderul republican al majoritatii din Senat, Mitch McConnell, si liderul senatorilor democrati, Chuck Schumer, cu cateva minute inainte de miezul noptii, nu au avut succes, iar guvernul american a ramas practic fara bani.

Oprirea oficiala a activitatilor a intrat in vigoare sambata, zi care marcheaza prima aniversare a lui Donald Trump ca presedinte.

Administratia Trum a dat imediat vina pe democrati.

„In seara asta au pus politica inaintea securitatii nationale, a familiilor militarilor, a copiilor vulnerabili si a capacitatii noastre de a-i servi pe toti americanii”, se arata intr-un comunicat al Casei Albe.

Administratia Trum a anuntat ca nu va discuta despre imigratie pana cand guvernul nu va putea sa isi reia activitatea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: