Criza migratiei arunca Franta in ghearele extremei-drepte. Politicianul care i-a JIGNIT pe romani are prima sansa la prezidentiale

externe

Francois Hollande va fi eliminat in orice situatie, daca va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidentiale din 2017 din Franta, potrivit unui sondaj publicat miercuri care confirma perspectiva unui duel final pentru Palatul Elysee intre dreapta si extrema dreapta, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Sondajul TNS Sofres-One Point pentru cotidianul Le Figaro si canalul de stiri LCI testeaza noua scenarii de candidati de stanga si de dreapta. In fiecare dintre cele noua cazuri, actualul sef al statului s-ar plasa pe a patra sau a cincea pozitie in primul tur de scrutin.

Intentiile de vot pentru Hollande sunt extrem de scazute (intre 11 si 15%) si fostul sau ministru al economiei, Emmanuel Macron, care a demisionat saptamana trecuta, l-ar depasi sistematic in intentiile de vot in cazul in care ar candida impotriva lui.

In toate scenariile testate, in cel de-al doilea tur de scrutin s-ar confrunta candidatul opozitiei de dreapta, fostul presedinte Nicolas Sarkozy sau fostul premier Alain Juppe, cu presedintele Frontului National (FN) Marine Le Pen.

La fel ca in toate sondajele realizate in ultimul an, Marine Le Pen ar obtine primul loc in primul tur de scrutin in toate scenariile analizate, cu exceptia cazului in care Alain Juppe ar reprezenta dreapta. Ea ar obtine doua puncte procentuale in plus fata de Nicolas Sarkozy daca acesta va obtine sustinerea taberei sale pentru a se prezenta la alegeri.

Marine Le Pen s-a referit deseori la romani cu termeni ca „tigani” sau „periferici”.

O alta concluzie a sondajului este avansul tanarului si ambitiosului fost ministru Emmanuel Macron, creditat cu 15% pana la 20% din intentiile de vot in toate scenariile analizate.

Sondajul a fost realizat online in perioada 2-5 septembrie pe un esantion reprezentativ de 1.006 de persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: