externe

Criza politica in Italia. Premierul Mario Draghi vrea sa demisioneze, presedintele nu il lasa

Presedintele Italiei, Sergio Mattarella, a respins joi seara demisia premierului Mario Draghi, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Presedintia Republicii Italiene a comunicat ca „presedintele republicii nu a acceptat demisia presedintelui consiliului (de ministri – n. red.) si l-a invitat sa se prezinte in fata parlamentului (…) pentru o evaluare a situatiei.

Premierul italian Mario Draghi si-a informat joi colegii de cabinet ca urmeaza sa isi prezinte demisia, in cursul serii, presedintelui republicii, Sergio Mattarella, informeaza agentiile de presa internationale.

Draghi a constatat ca „nu mai exista” coalitia guvernamentala, dupa ce una din formatiunile partenere, Miscarea 5 Stele, nu a participat la votul de incredere solicitat de guvern parlamentului.

Criza politica de la Roma a fost declansata de neparticiparea senatorilor din Miscarea 5 Stele, partenera in coalitia guvernamentala, la votul de incredere solicitat joi de guvern.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: Mario Draghi

Recent Posts

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

O oră ago

China ameninta cu represalii dupa ce Joe Biden a semnat legislatia privind apararea Taiwanului si interzicerea TikTok

China a lasat sa se inteleaga ca ar putea lua masuri represive dupa ce presedintele…

11 minute ago

Fortele ostile Republicii Moldova si-ar dori sa dea jos drapelul tarii


Moldova comemoreaza 78 de ani de la foametea organizata din 1946-1947, 14 ani de cand…

O oră ago