CTP a luat foc, dupa ce 2 musulmane au fost BATUTE in Bucuresti: „Islamul are contributii uriase la cultura europeana”

news

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu pune agresiunea asupra celor doua tinere musulmane pe seama opiniilor negative ale unor personalitati la adresa musulmanilor, in general. El aminteste, ca exemple, afirmatiile facute de profesorul universitar Adrian Papahagi, de judecatorul CSM Cristi Danilet sau de fostul presedinte Traian Basescu.

Iata ce a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24: „Nu ma surprinde. Cum sa ma surprinda? Nu stiu ce a fost acolo, deocamdata. Inteleg ca fetele aveau 18 ani, erau niste copii. Despre asta e vorba. Pana sa discutam ca aveau nu stiu ce val sau ca erau imbracate intr-un fel sau altul, vorbim de agresarea a doua fete de 18 ani. Nu ma intereseaza motivul pentru care s-a facut asta.

Sa le strigi fetelor ca sunt militante ISIS este o situatie… De ce nu ma mira ca se intampla sau s-ar putea sa se intample astfel de lucruri pe strazile din Romania? Daca avem astfel de declaratii: ‘exista doar razboi intre culturi, cele mai vitale se impun. Nu avem astazi nimic valoros de preluat din civilizatia islamica, nici spiritual, nici literar, nici artistic, nici uman, nici macar gastronomic’. In delirul acesta, ca nimic spiritual, n-are rost sa contrazici asa ceva, ne trezim in situatia pipairii sa vezi daca ai un corn in frunte. Asta este un om aflat la limita dementei dar e profesor universitar, are grad de profesor universitar, la Cluj, si poarta, din pacate, un nume ilustru in cultura romaneasca, Papahagi.

Vedeti ca in aceasta insiruire deliranta apare si cuvantul ‘uman’. Va sa zica avem de-a face cu cine? Untermensch! Cu suboamenii, musulmanii sunt suboameni din moment ce nu avem nimic valoros din punct de vedere uman… Lasa partea spirituala, nu o sa ma apuc acum sa-i explic acestui individ care sunt contributiile uriase ale Islamului la cultura europeana. Dar din punct de vedere uman, ii califica drept suboameni pe musulmani. ‘Nu au de exportat decat resentiment si teroare’. Tot Islamul, despre asta vorbeste. ‘Crestinii care imi tin predici despre pacate imaginare ale ortodoxistilor sa se duca binisor naibii’, zice domnul acesta, Papahagi, profesor universitar.

Dl Danilet, judecator, membru CSM, zice: ‘Cand doua culturi sunt total diferite concilierea dintre ele este imposibila’. ‘Orice contact masiv inseamna ciocniri violente soldate cu morti, raniti si distrugere’.

Prin urmare, ‘cele mai vitale se impun’. Cum se impun? Cu pumnul, pe strada, pentru ca aceste fete de 18 ani poarta acest val. Daca avem o problema cu asta, ca in Franta, se rezolva in Parlament, in justitie, nu napustindu-te pe strada asupra oamenilor.

Si, in sfarsit, dl Basescu. Solutia d-lui Basescu pentru criza europeana: inchiderea frontierelor si expulzarea musulmanilor, migrantilor, asta e solutia. ‘Musulmanii au familii numeroase, nu trebuie primiti in Romania. E imposibil’ – si aici e superb dl Basescu, care face un citat clasic, fara sa stie – ‘e imposibil sa-i selectam pe islamistii buni de cei rai’.”

Doua tinere din Siria au fost agresate in Bucuresti pentru ca purtau vesminte musulmane. Parintii fetelor spun ca nu-i judeca pe agresori si pun incidentul pe seama teribilismului si lipsei de educatie. Insa autoritatile s-au sesizat din oficiu si vor sa-i prinda pe agresori – trei baieti si doua fete.

Incidentul s-a petrecut ziua in amiaza mare la intersectia dintre Calea Mosilor si strada Eminescu, o zona intens circulata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: