CTP anunta sfarsitul PNL-ului: „Se duce pe urmele PNTCD, exact cum s-a intamplat in anul 2000. PNL-ul se autodistruge. Cum sa-ti revii din autodistrugere?”

analize

Cristian Tudor Popescu este convins ca PNL va avea soarta PNTCD ca urmare a scadalurile in acre s-a angrenat in aceasta perioada. „Cred ca asistam, dupa 20 de ani, la faptul ca PNL se duce pe urmele PNTCD. Exact cum s-a intamplat in anul 2000. PNL-ul se bate cu sine”, a declarat CTP la Digi24.

„Pentru orice om de bun simt, fara sa aiba nu stiu ce expertiza politica, este evident ca PNL probeaza costume de nunta si are de mers la o inmormantare. Ba, chiar la mai multe. Ba, chiar la foarte multe! Asta este ceea ce se intampla acum.

Vedem liste de ministri, unde sunt inlocuiti unii cu ceilalti. Deci, se probeaza diverse costume pentru posturile alea de ministri. Si barbatesti, si de dama. In asteptarea a ce?

In mod evident, asa cum spuneam de cand am discutat aici nominalizarea domnului Ciuca, spuneam atunci ca primul partid cu care va avea de negociat din greu domnul Ciuca nu e PSD, nu este USR, e PNL. Ceea ce se si vede.

Interesant totusi ca generalul Ciuca, cu patru stele, accepta sa participe la acest bal mascat, in care el este travestit in general. Ca la bal mascat, fiecare se imbraca cum crede de cuviinta. Domnul Ciuca e travestit in general. De ce spun asta? Pentru ca daca ar fi vorba de un general autentic, un general de armata autentic, nu ar accepta, nu s-ar preta la asa ceva.

Deci a aparut pe post nu de general, ci de papagal general, acum, domnul Ciuca, langa domnul Citu. E mare lucru ca a reusit sa recite cateva nume de ministri, domnul Ciuca.

Nu poate sa nu te duca gandul la un alt celebru cuplu contorsionist: Dragnea – Dancila. Exact asa este raportul, cum era intre Dragnea si Dancila. Dancila incerca sa zica si ea ceva… ‘noi ne-am straduit si am facut…’, si Dragnea se intorcea: ‘Taci, Viorico!’, si spunea el despre ce e vorba.

Ce cauta domnul Citu langa domnul premier desemnat Ciuca? Ce cauta? Domnul Ciuca a fost premierul desemnat de catre presedintele Iohannis sa alcatuiasca un guvern. Pentru asta, el duce negocieri cu toate partidele parlamentare, sau cu cele cu care considera. PNL nu are o pozitie speciala in aceasta situatie. In primul rand ar fi trebuit sa fie Kelemen Hunor alaturi. Daca tot a fost domnul Citu, ar fi trebuit sa vina si Kelemen Hunor. N-a discutat si cu UDMR-ul? Ar fi trebuit sa vina si reprezentantul minoritatilor nationale. Cu ei n-a discutat? Sau, ar fi trebuit sa vina chiar si cei de la USR si PSD. Si cu dansii a discutat, dupa cum ne-a spus domnul Ciuca.

De ce sa vina domnul Citu de la PNL? Ce cauta acolo? El face guvernul?

Cu facerea acestui guvern este insarcinat premierul desemnat – generalul Ciuca. Si-l vedem pe domnul Citu lipit, acolo. Ce sa caute acolo?

Ce sa caute? Ca sa ne spuna in fiecare moment – nici n-a vrut sa ascunda asta vreo clipa – ce ne spunea si Dragnea, ce transmitea prin toti porii: ‘Eu sunt seful!’. ‘Eu raman seful! Doamna asta de langa mine e… foarte competenta’. Asta face si domnul Citu, cat se poate de clar, n-a incercat sa mascheze.

De aia am spus ‘papagal general’ in ce-l priveste pe domnul general Ciuca. Pai, cum sa suporti? Eu, care nu sunt general – nici nu mai stiu cu ce grad am terminat armata -, eu n-as fi suportat o secunda situatia asta. Ai comandat trupe in teatrul de operatiuni din Irak, in razboi real, si vii aici in postura asta, langa Socitu?, care in mod limpede nu are de gand sa plece de unde este. Adica de la Palatul Victoria.

Si livreaza niste basmodii de sta pisoiul in coada. Adica, nu degeaba radeau jurnalistii prin sala. Deci, i se spune ‘stimabile… miercuri, cand e cu astea…’… Domnul Ciolacu a declarat expressis verbis: ‘Nu votam guvern minoritar!’. Si e si logic sa faca lucrul asta. De ce sa-l voteze? Si el (Citu – n.red.) spune: ‘Am ascultat cu atentie!’. Adica creierul domnului Socitu s-a focusat pe ce-a spus domnul Ciolacu, a analizat fulgerator si a tras o concluzie.

Noi nu ne-am gandit niciun moment, domnul Pandaru… Suntem mici, nu ne duce capul, dar domnul Citu a ascultat cu atentie ce-a spus domnul Ciolacu, si domnul Ciolacu s-a referit la sine… A spus ca dansul nu este de acord cu un guvern minoritar, insa membrii partidului… Si a dat un exemplu iarasi de creier pane – situatia cu Dancila si cu caderea guvernului Dancila. Pai ce legatura are?

Atunci, PNL-ul oferea niste mita parlamentarilor pe care a reusit sa-i racoleze de pe la PSD, de pe la Ponta. O mita foarte clara – ‘Intrati in PNL pe pozitii eligibile, urmeaza alegeri’… PSD-ul era in cadere, PNL-ul in urcare, deci afacerea avea sens.

Acum ce sa oferi tu? Cu un PNL care daca intra in alegeri anticipate acum, nu mai ramane din el nici cat era in 2001 PNTCD-ul. Si chiar daca nu sunt alegeri anticipate, cred ca asistam, dupa 20 de ani, la faptul ca PNL se duce pe urmele PNTCD. Exact cum s-a intamplat in anul 2000.

PNL-ul se bate cu sine. Nu poti sa revii dintr-o situatie in care iti rupi singur oasele, fara sa te atace nimeni. I-a atacat cineva? PSD-ul si USR-ul stau, se uita la ei si PNL-ul se autodistruge. Cum sa-ti revii din autodistrugere?”, a subliniat CTP la Digi24.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: